10-15 minučių paruošimo, kelios valandos šaldymo ir jau turite tortą. Vietoj biskvito, skaniu grietinėlės kremu su braškių gabalėliais, pertepami sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais. Keičiant sausainius, kaskart gausite vis kito skonio tortą. Aš naudojau dviejų rūšių sausainius – juodojo šokolado ir kokosinius su šokolado gabalėliais. Karštai dienai į kremą reikėtų įdėti truputį želatinos, kad būtų tvirtesnis, stabilesnis.
1 ¼ puodelio šaltos 36% riebumo grietinėlės,
120 g grietinėlės sūrio (pvz., Philadephia),
½ puodelio cukraus,
~ 20 sviestinių sausainių su šokolado gabaliukais,
300 g braškių,
Šokolado lašelių papuošimui.
1 puodelį grietinėlės išplakti, kol gausis puri, formą išlaikanti masė. Grietinėlės sūrį, likusią grietinėlę ir cukrų plakti kol cukrus ištirps. Atsargiai sumaišyti su plakta grietinėle.
Braškes nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Ant plėvele ar kepimo popieriumi išklotos lėkštės dėkite 4-5 sausainius, aptepkite kremu, pabarstykite braškėmis, dėkite vėl 4-5 sausainius, kremo ir braškių. Taip darykite, kol paruošite 4-5 sausainių sluoksnius. Paruoštą tortą, likusį kremą ir braškes dėkite kelioms valandoms ar pernakt į šaldytuvą. Prieš tiekiant išmaišyti kremą, juo aplieti paruoštą tortą ir papuošti likusiomis braškėmis, šokolado gabalėliais.
Tortą galite formuoti ir kepimo formoje nuimamais kraštais, bus stabilesnis.
1 puodelis – 237 ml.
Šaltinis: Good Housekeeping, 2013 July
Nekepti tortai – geriausias dalykas pasaulyje!
Taip, ypač kai neturi orkaitės arba už lango +35 C
Sakykit, kokio dydzio gaunas tortas? Keliems mazdaug asmenims?
Jau net nepamenu, bet dydis priklauso nuo sausainių dydžio. Pas mane gavosi apie 6-7 porcijos, tortas labai sotus ir kaloringas