Rudeniškos spalvos, sušildanti, soti ir gardi morkų sriuba.
1 svogūnas;
2 cm šviežio imbiero gabalėlis;
0,5 kg morkų;
1 v.š. sviesto;
2 ¾- 3 puodelio daržovių sultinio;
¾ puodelio kuskuso;
citrinos sulčių pagal skonį;
žiupsnelis maltų kuminų;
druskos ir pipirų;
kalendros lapelių.
Smulkiai supjaustyti svogūną, imbierą. Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais grežinėliais. Keptuvėje ar puode, įkaitinti sviestą ir visus tris ingredientus apie 5 minutes pakepti. Suberti kuminus, dar minutę pakepti. Užpilti sultiniu, uždengti ir virti apie 20 minučių, kol morkos suminkštės. Sutrinti, suberti kuskusą ir uždengus palaikyti kol išbrings. Pagardinti citrinos sultimis, druska, pipirais. Pabarstyti kalendros lapeliais.
Šaltinis: nusirašiau iš kažkokios vegetariškų patiekalų knygos
foto įspūdingos!
ačiū, jog daliniesi receptais:) tavo šeimai labai pasisekė;)
Malonu girdėt 🙂 O aš ne visiems šeimos nariams su tokiomis sriubomis įtinku, daržovių patiekalus, įvairias trintas sriubas tik su mažąja ir tevalgom
Kas tie kuminai? Gal kmynai?
Kuminai dar kitaip indiškai kmynais vadinami. Jie tik išvaizda panašūs į mūsiškius, bet skonis aštresnis. Galima naudoti ir kmynus, man labai jie tinka su morkom
oh, kokios ryškios spalvos – pats tas rudeniškai depresijai sumindyti.
ir kaip įdomu – su kuskusu. niekad nemėginau, turėtų išeiti labai soti ir tiršta sriuba.
Niekaip neatgamnu kur pamačiau kuskuso idėją, lyg vienoj knygoj, bet kai pabandžiau, įprastinė morkų sriuba jau neegzistuoja, o dar kai mažoji labai noriai valgo, tai telieka tokią ir gaminti – kartais tirštesnę, kartais skystenę
Dariau keletą kartų trintą morkų sriubą su pelėsiniu sūriu, kažkokiam taipogi bloge radęs buvau. Skonis pasakiškas! Tikiuosi ir ši nenuvils, pamėginsiu, tik pirma sužinosiu kas tas kuskusas…
Apie kuskusą gali ir čia pasiskaityti:
http://lt.wikipedia.org/wiki/Kuskusas
Jo rasi didesniuose prekybos centruose prie kruopų. Ši sriuba labiau šildanti, soti, paprasta, o su pelėsiniu sūriu pikantiškesnio prabangesnio skonio
šitą sriubą valgėm tik mes su vyrui. vaikai nevalgė nė už ką. neblogas receptas, bet mūsų familijai neprigijo 🙁
Ši sriuba specifinė, tikrai nė kiekvieno skonio, vyrui net neįkiščiau, bet mažoji ją labai mėgsta, o aš džiauguosi, kad nors kažką valgo