Vitaminingos salotos pavakariams.
250 g morkų;
250 g salierų;
1-2 obuoliai;
1 nedidelis svogūnas (geriau raudonas, galima ir iš vis nedėti);
aliejaus, citrinos sulčių, žiupsnelis druskos ir cukraus.
Svogūnus smulkiai supjaustyti, obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais,
nuvalytas morkas ir salierą stambiai sutarkuoti. Viską sumaišyti ir paskaninti
druska, cukrumi, apšlakstyti citrinos sultimis ir aliejumi.
Šaltinis: “Sodo derlius
virtuvėje“1991
O salieras taai ar gumbas ar stiebas? :))
Šiuo atveju, tai dėjau gumbą, bet skanu ir su stiebeliais.
Labai skanu. Salotas pasidariau su salierų stiebais.
Dar labai skanu morkų ir apelsinų salotos, pagardintos graikškų riešutų aliejumi. Druskos nereikia.
Galima dar ideti saulegrazu ir razinu 🙂
Galia įsidėti, ko tik širdis geidžia ir ką turi 🙂