Nežinau kaip kitų vaikai, bet maniškė labai mėgsta košes, blynus ir virtinukus. Todėl dažniausiai pusryčiams verdu košę, savaitgaliais kepu blynus, o vakarienei lieka virtinukai. Kad nebūtų kaskart vis tie patys, galima įprastinius papildyti naujais ingredientais (moliūgų, morkų, burokėlių tyrė, smulkinti špinatai, dilgėlės), įprastus pakeisti naujais (varškę pakeisti rikotos sūriu) arba kaskart vis kitaip patiekti (daržovių padažai, saldūs užpilai ir t.t.). Labai skanu varškės virtinukus praturtinti morkomis, suteikiant jiems lengvą oranžinę spalvą ir patiekti su trintomis spanguolėmis bei grietine.
100 g virtų morkų,
100 g varškės,
100 g miltų,
1 didelis kiaušinis,
1 v.š. cukraus,
½ a.š. malto cinamono,
Žiupsnis druskos.
Virtas morkas sutrinkite smulkintuvu. Sumaišykite su nurodytais ingredientais. Ant miltais pabarstyto paviršiaus formuokite volelius, kuriuos supjaustykite 1 cm pločio gabalėliais. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir jiems iškilus pavirkite 3-4 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu.
Šis receptas buvo ruoštas rudeniniam „Debesų“ numeriui.
O aš nežinau kaip kitų vyrai, bet manasis mėgsta košes, blynus, tai mūsų pusryčių meniu toks pats, kaip jūsiškis 🙂
Šauni virtinukų idėja! Išbandysim.
Manojo vyro racione turi būti mėsa, mėsa ir dar truputis mėsos. Tai ir virtinukai sutinkami be entuziazmo, kokie skaūs bebūtų. O jums – skanaus!
bet va nesuprantu kaip kiti tokie isrankus maistui…. as tai viska valgau (na nebent tik juros gerybiu visokiu nemegstu, bet ira tai cia jauciu isitikinimo reikalas)… o cia kiti , to nemegstu, to nevalgau. kai patiems reiketu gamintis valgyti, greit viska pamegtu… o kai kiti gamina, tai galima issidirbineti
Blogiausia, kad net neragavę, o jau nemėgsta. Bet visokių yra, visokių ir reikia
Ačiū už receptą, labai skaniai išėjo. Tik aš miltų kiek daugiau dėjau. Bet tikrai, gaminsiu dar ne kartą. ;]
Malonu girdėti. O miltų kiekis labai priklauso nuo varškės drėgnumo, kartais reikia mažiau, kartais daugiau.
Labai mėgstu tokius receptukus ir ruošiuosi išbandyti, tik noriu paklaust – varškę naudojote liesą ar pusriebę? Iš anksto ačiū! 🙂
Aš visada naudoju 9 proc riebumo varškę, niekad nesu bandžius liesos, bet manau tinka abi.
Puikus receptukas virtinukų-varškėtukų paįvairinimui.
Nuostabūs virtinukai! Ačiū už idėją 🙂