Daugelyje pyragų, sausainių, sriubų receptų reikalaujama moliūgų piurė.Galima naudoti konservuotą, bet mūsų prekybos centruose nepastebėjau, todėl pateiksiu kelis būdus jai pasigamint patiems. Šaldytuve tokią piurė galima laikyti iki trijų dienų, užšaldžius – keletą mėnesių.
Pats sodriausias skonis gaunamas moliūgus kepant orkaitėje. Tereikia moliūgą nuplaut, perpjauti pusiau, didesnį – į keletą dalių, išimti sėklas, dėti į kepimo skardą, odele žemyn, įpilti truputį vandens ir kepti ant mažesnės nei vidutinė (apie 170 laipsnių) ugnies, kol suminkštės. Kuo mažesni gabaliukai, tuo greičiau iškeps, didesniam gali prireikti ir 1-1,5 valandos. Atvėsus nuimti odelę ir minkštimą susmulkinti iki vientisos masės.
Kitas būdas – ruošimas garuose. Moliūgo minkštimas supjaustomas nedideliais gabaliukais ir verdama garuose, kol suminkštėja – apie 10-15 min.
Trečiasis būdas – išvirti moliūgų gabaliukus nedideliame kiekyje vandens. Verdama kol suminkštėja, bet neištęžta, tada sudedama į sietelį ir atsargiai maišoma, kad nubėgtų vanduo, galima palikti nuvarvėt, kol atvės. Sutrinti.
Eee… o kodel man atrodo, kad kai kurie receptukai nukopijuoti ir isversti is thepioneerwoman.com puslapio???
normalu, kad iš kažkur semiamasi išmintis. o Forelle visada tvarkingai deda nuorodas, iš kur paimtas receptas ;).
Tą puslapį skaitau, kaip ir šimtą kitų, turiu užsisaugojus kelis receptus, kuriuos išbandysiu, bet ir to puslapio autorė nurodo iš kur paimti receptai, tai jeigu šaltiniai sutampa, dažnai ir receptūros nelabai skiriasi ir keliose knygose, gal taip ir atrodo.
aš irgi pastebėjau asocijacijas iš pioneerwoman 😀
bet nematau tame kažko blogo 🙂 aš tą blogą dažniausiai skaitau dėl įdomumo, autorės rašymo stiliaus, gražių nuotraukų, o ne dėl to, kad norėčiau kažko pasigaminti. dažnai vartojami produktai, kurie Marijos žemėje ne itin lengvai randami, arba yra per brangūs, arba iš vis nežinau kas tai per daiktai 😀
o į forelle blogą būtent ir einu, kad kažką pasigaminti išmokčiau, nes viskas paprasta, skanu ir [dažniausiai] lengvai pavyksta pagaminti. 🙂
Ir iš kur jūs jas matote? 😀 specialiai dabar atsiverčiau tą puslapį, peržiūrėjau nieko tokio pat. Keli recceptai panašūs, bet beveik visuose bloguose jie yra, nes populiarūs
Turėdama dalį moliūgo ir aš nusprendžiau atrasti ką nors naujo. Pradžiai pasidariau moliūgų piurė. Manau gavosi nebloga, tik po visko pastebėjau savo klaidą… sudėjusi moliūgus į orkaitę neįpyliau vandens (kaip rekomenduojama moliūgų pyrago aprašyme). Forelle, gal vertėtų pakoreguoti piurė aprašymą, kad kiti nekartotų mano klaidų 😉
Ačiū, už pastabumą. Tikrai reikia trupučio vandens