Mėgstu saldžius skaidrius džemus, todėl šiemet taip populiarų moliūgų džemą išsiviriau kiek kitaip. Tik išvirus jis buvo labiau moliūginis, bet dabar, po beveik dviejų mėnesių, jis labiau apelsininis, bet tikrai dėl to neprastesnis.
1 kg moliūgo (be žievės ir sėklų),
2-3 apelsinai,
700 g cukraus.
Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, vieno apelsino žievelę nutarkuokite, tada visus apelsinus nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kartu su žievelėmis sumaišykite su moliūgais. Užpilkite cukrumi ir palikite 12-24 valandoms, kad išsiskirtų sultys. Išsiskyrusias sultis nukoškite, užvirkite ir virkite, kol trečdalis skysčio nugaruos. Po truputį dėkite moliūgus ir virkite, kol moliūgai suminkštės ir džemas sutirštės. Išpilstykite į paruoštus stiklainėlius.
klausimėlis – „po truputį dėkite moliūgus“ tik moliūgus, tuos kurie buvo sumaišyti su apelsinais? pernai dariau vieną su apelsinais variantą, gavosi kartu nuo žievelių, nors ir stengėmės kruoščiai nuvalyti, dabar bijau jų….
Taip, dėkite moliūgus, aišku, kartu su apelsinais, bet jų nedaug, tai net nepaminėjau. Taip neskubant dedant, nenutrūksta virimas ir neišleidžiamos sultys, todėl džemas gaunasi tirštas. Živeles reikia labai plonu sluoksniu tarkuoti, pora milimetrų, kad nepatektų jokios baltos dalies, nuo jų būna kartu. Aišku ir pačių apelsinų reikia nepamiršti gerai nulupti, kad nesuteiktų kartumo
ok, bandysim 🙂 labai skaniai atrodo 🙂
Lauksiu atisliepimo. Tik nepervirkit, nes paskui bestovint vyks kristalizacija
Išbandžiau, nuostabi spalva ir skonis. Labai patiko. Patobulinau pagal save, nusprendžiau vietoje apelsinų dėti išspaustas apelsinų sultis. Ačiū už receptus ir įkvėpimą, išbandžiau daugybę jūsų receptų. Patinka, kad stengiatės ieškoti sveikesnių, lengvai ir greitai pagaminamų ir skanių patiekalų.
Ačiū už gražius žodžius. Džiaugiuosi, jog patiko moliūgų džemas, tokiu pačiu principu verdu visus džemus, nes kaip rašiau, mėgstu saldžius, tirštus. Moliūginį galima taip pat ir su citrinomis išsivirti, bet apelsininis man patiko labiau
O man deja nepatiko 🙁 Galbūt dėl moliūgo, bet džemo tekstūra kažkokia miltinė 🙁
Gal moliūgas kaltas, daug jų rūšių yra, bet aš miltiškumo visai nepajutau.
Ačiū už receptą 😉
Mes moliūgą tarkavom ir virėm iškart, dar citrinos sulčių įspaudėm. Labai patiko, tikiuosi, po kelių mėnesių bus dar skanesnis. Kažkaip jau Kalėdom pakvipo šį džemą išvirus 😀
aciu ua receptuka,