Rudeniškas, sotus troškinys.
3 v.š. aliejaus;
1 svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais;
2 česnako skilteles, supjaustytos plonais griežinėliais;
2 v.š. pomidorų pastos
¾ raudonos paprikos, smulkiai supjaustyta;
2 puodeliai virtu perliniu kruopų;
500 g moliūgo;
Pundelis lapkotiniu burokėlių;
Kelios šakelės šviežio čiobrelio;
Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus su česnakais, kol jie pradės minkštėti, sudėti pomidorų pastą, papriką, čiobrelį ir dar pora minučių pakepti. Įpilti vandens, sudėti kubeliais pjaustytą moliūgą, lapinių burokėlių stiebelius, supjaustytus gabaliukais ir užvirti. Primažinus ugnį virti apie 15 minučių, kol daržovės pradės minkštėti. Suberti perlines kruopas, sudėti smulkiai supjaustytus lapus, pagardinti druska, pipirais ir dar keletą minučių pavirti, kol daržovės išvirs.
Va čia tai super idėja, forelle 🙂 sotu, skanu, sveika 🙂 dubenėlis šilumos..mm 🙂 man patinka tokie kruopiniai reikalai 🙂 10 balų 🙂
Ačiū. Ne visai mano idėja, kažkur buvau mačius panašų troškinį tik su moliūgais, špinatais ir avižirniais, o čia jau pagal mano turimus produktus suderinta. Bet tikrai skanu
perlines kruopos… mmmm… su jomis man viskas skanu 🙂
Jeigu dar nereikėtų mirkyt, tai išvis būtų gerai, o tai vis pamirštu, o noriu valgyt iškart 🙂
O ką reiškia 2 pomidorų pastos? Kiek gramų ar ko? Nes aš tai perku iš Rimi I love eco, bet dar buna eco+ IKI, tai kurią čia dėt 😀 jų pakeliai skiriasi dydžiu ganėtinai
Valgomų šaukštų, jau pataisiau 🙂 Rimi I love eco būna tūtelėse, kaip dantų pasta, tą ir naudojau.
Aš irgi 😉