Nors sakoma, kad mėsainiai nesveikas maistas, bet tik ne tada, kai gaminami
namuose. Parašysiu kaip ruošiu mėsą, o toliau viską dedat savo nuožiūrą ar ką
randat.
Jautienos;
svogūno,
česnako,
druskos;
mėgiamų prieskonių.
Jautieną sumalame, įdedame smulkiai supjaustytus svogūnus, česnaką (arba
galima sumalti kartu su mėsa), pagardiname prieskoniais, druska ir gerai
išmaišome. Tada formuojame paplotėlius ir dedam vieną ant kito, perskirdami
kepimo popieriumi. Visus paplotėlius sudedame 2-3 valandoms į šaldytuvą, kad
įsigertų prieskoniai. Vėliau iškepame grilyje ar keptuvėje su nedideliu kiekiu
aliejaus.
retkarčiais galima pasimėgauti… 🙂
o dar galima bandeles naudot kokias nors su grudais ir pan kad bent kiek sveikiau butu (:
Jau čia viską galima pasirinkti pagal savo skonį ir norus. Kasdien vistiek negamini tokių
Dėkui už receptą. Gavosi visai neblogai (žinant, koks iš manęs kietas kulinaras, tai gavosi super). 😀
Aišku atspausdintą blogo įrašą galėjau ir su savimi pasiimti, o ne printeryje palikt. 😀
Toks vienas pastebėjimas: kepant jautieną jin labai susitraukia, tai reikėtų tuos mėsos gabaliukus daryti truputi didesnius nei turi bandeles (~1.2 karto didesnius). 🙂
Taip spėju daugiau į makdaką nevažiuosiu valgyt šito gėrio. 😛
Svarbu, kad patiko ir pavyko, kitą kartą gal ką pakeisi ir dar skaniau bus.
Labai geras pastebėjimas, dėl susitraukimo kepant, pamiršau paminėti, nes pati seniai kai gaminu juos, tai jau žinau kokio dydžio daryti.
nepaprastai skanu..net po 1h dar skoni jutau ;D
Savos gamybos visada skanu 🙂
o kepant jie neissileidzia?
Tikrai ne. Šaldytuve pabuvę, jie įgauna formą, tada gražiai sudedam į keptuvę ir kol apkepa viena pusė, jie „surišami“, todėl apvertus nieks ir nenutrupa
As neturejau kada laikyti saldytuve, tai kepiau is karto ir visai neblogai isejo 🙂 kol kepe pasigaminau cesnakini padaza is majonezo, grietines, daug cesnako ir svoguno laisku. Gavosi puikiai, ypac skanus kol mesa dar karsta 🙂
Tikrai taip, skaniausias kol karšta mėsa, todėl gal net geriausią kepti mėsos tik tam kartui, vėliau užsimanius dar, galima vėl išsikepti, nes neužima labai daug laiko
Atsiprašau , kad kišuosi , bet :
1. Jei apkepsite svogūnus , mėsa bus saldesnė ir bent man skanesnė .
2. Įmeskite arbatinį šaukštelį „angliškų“ garstyčių …
3. Truputis grūstų kmynų.
4. Sauja tarkuoto parmezano
5. Kiaušinis ir sauja džiūvėsėlių …
Skanaus
Nereikia atsiprašinėti, smalsu sužinoti kas kaip gamina ir idėjų pasisemti.
1. Jeigu svogūnai smulkiai supjaustyti ar sumalti, tai apkepti nebūtina (kiti taip supjausto, kad paskui jie net neiškepa), bet šiaip tai apkepus tikrai skaniau.
2. Prieskoniai jau pagal skonį, garstyčios skanu ir dar mėsą paminkština
3. Kmynus ne visis mėgsta (maniškis – ypač)
4., 5. tiek kiaušinis, tiek sūris, sukietina mėsos paplotėlius nebent valgyti tik iškeptus, bet jau pasišildžius skonis suprastėja, nors jau mano skrandžiui taip atrodo
Dėl 4.5. nežinojau , reikės pamėgint nedėt 🙂 bet o tai kas tą mėsą „suriša“ tada ? aš maniau , kad kiaušinis 🙂
Aš irgi maniau, kad be kiaušinio nieko neišeis, bet kai padariau paplotėlius, sudėjau vieną ant kito atskirdama popieriaus lakšteliais, po poros valandų jie buvo ne tik pasimarinavę, bet ir formą įgyję ir kepaant visiškai nesubyrėjo