Vakar prikepę kalną meduoliukų ir supakavę į maišelius bei dėžutes, kad subręstų, užsimanėm… meduolių, bet tokių kuriuos jau būtų galima valgyti tik iškeptus. Todėl ėmėmės dar vieno kepinio, kuris suintrigavo savo gaminimo būdu. Įdomaus skonio, purus, tik gal kiek sausokas, nors vyras priekaištų neturėjo.
200 g medaus;
100 g sviesto;
125 g cukraus;
2 kiaušiniai;
20 g kakavos miltelių;
½ a.š. cinamono;
½ a.š. maltų gvazdikėliai;
½ a.š. malto imbiero;
375 g 405 D tipo miltų;
50 g juodojo šokolado;
1 a.š. kepimo sodos;
½ a.š. kepimo miltelių.
Prieskonius, sodą, kepimo miltelius bei kakavą sumaišyti su miltais. Suberti susmulkintą šokoladą. Kiaušinius išplakti. Ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą su cukrumi bei medumi. Nukėlus nuo ugnies pastoviai maišant supilti kiaušinių plakinį, tada vėl pastačius ant ugnies, po truputį pilti miltų ir prieskonių mišinį. Pastoviai maišyti, kol šokoladas ištirps. Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą indą ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minutes.
Šaltinis: adaptuota pagal „Konditerijos enciklopedija“ 2007
Ir pyragas, ir meduoliukai paskutinieji atrodo nuostabiai 🙂 Meduoliukus pabandysiu. Jei ne šiemet, tai kitąmet būtiniausiai. Ačiū, Forelle 🙂
Ačiū už gražius žodžius, Živile. Nors aš kuo toliau, tuo labiau nepatenkinta nuotraukomis, nes dabar au ne tik gaminam, bet ir fotografuojam dviese. O meduoliukus būtinai išbandyk, man atrodo, kad kitų jau nebandysiu, nes kažkodėl nusiviliu ir grįžtu prie šių
Vakar išbandžiau receptą, o šiandien jau skanauju su kava 🙂 Tikrai puikus meduolis, ačiū už receptą 😉 Tik iš nuotraukų galvojau, kad jis šlapesnis bus – man jau toks visiškai meduolinis – sausas ir trapus – gavosi, bet labai skanu.
Prašom, džiugu, kad taip greit išbandėt ir skanų išsikepėt.
Manasis meduolis fotografuotas dar visiškai glajui nesustingus, todėl taip ir atrodo, kad jis šlapias. Prieš receptą buvau paminėjus, kad sausokas, bet su kava tikrai skanu. Vakar su vyru nusprendėm, kad kitą kartą dar ir viduj darysime kokį šokoladinį pertepimą, jis labai čia tinka.
Atrodo puikiai.Kepei duonkepėje ar orkaitėje?
Orkaitėje, apie duonkepę net nepagalvojau 🙂
Tikrai graziai atrodo pyragas, bet jei sausas, tai gal reikejo trumpiau kepti.
Bet siaip rasau del Kuciu vakaro dovanos, kuria man iteike viena lietuve atejusi valgyti kuciu pas mane! Iteike didziusia padekla imbieriniu keksiuku ir sako, ‘Cia pagal Forelle’! Taigi ir Stambule tavo keksiukai valgomi! 🙂
Kepimo laikas tikrai neturėjo įtakos sausumui, nes palyginti ir taip neilgai kepė, matyt nuo tešlos paruošimo būdo čia taip.
Istorija su keksiukais privertė nusišypsot 🙂 O ar patiko keksiukai? Nes aš juos visiems per Kalėdas tik ir tekepiau, kol baigėsi cukrus. Labai jie skanūs su meduoliams skirtais prieskoniais
Jie tikrai buvo skanus, nes kaip tik per sventes man kazkoks noras valgyti visa kas su daug prieskoniu! O kadangi labai daug ju gavau, tai vyras dar net i darba nesesi vaisinti.
išbandžiau ir aš. kaip ir buvo sakyta, išėjo sausokas ir gal sakyčiau truputį kietas, bet valgoma 🙂
kas mėgsta įvairius meduolius ar šokoladiniu pyragus, turėtų patikti 😉
o kadangi mano šeimoje kepiniai dažniausiai užsistovi ir nespėja būti suvalgomi (nžn, gal čia kaltos viena po kitos einančios šventės), tai matyt reiktų susimastyt, ar neverta toliau eksperimentuojant mažinti kepamų pyragų kiekį..
Sausas taip, kietas – ne. Matyt miltų daugoka buvo, aišku, priklauso ir nuo kiaušinių dydžio.
Aš jau seniai visko kepu tik pusę porcijos, išskyrus šį pyragą, kurį apsižioplinus visą ir iškepiau, tik džiugu, jog maniškiui jis taip patiko, kad vienas ir sušlamštė visą, dabar vėl prašo, o man norisi kažkokio kito ir daug šlapesnio
vat vat, man ir norisi vis kažką naujo išbandyt 😉 bet sunku, kai viskas „užsistovi“..
šian iškepiau daugybę spurgų, nors savo eilės būti suvalgyti laukia šis pyragas, labai seniai kepti sausainiukai ir pan..
Reikia kartais ir pertrauką padaryti, kol vėl sugrįš noras saldumynams arba kviestis svečių 🙂
Man šis meduolis – tobulas..tą pačią savaitę kepiau 2 kartus! :), tiesa dėjau ne 2, o 3 kiaušinius, ir šokoladą sutrupinau kartu su medumi, cukrumi ir sviestu… ir tikrai pas mus jis neužsibuvo 🙂
Džiaugiuosi, jog patiko. Šiemet dar meduolio nekepus, tai gal reikės jį prisimint ir iškept