Matzo brei su laiškiniais česnakais

Matzo brei –žydų patiekalas iš kiaušinių, sviesto ir macų (nekildintos tešlos paplotėliai iš miltų ir vandens). Paprastai paruošiama, lengvo skonio, puikus įprastos kiaušinienės pakaitalas.

4 macų paplotėliai;

5 dideli kiaušiniai;

¼ puodelio smulkintų laiškinių česnakų (galima keisti ir džiovintais, tik dėti mažiau);

5 v.š. sviesto;

Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Macų paplotėlius susmulkinti nedideliais gabaliukais ir užpilti puodeliu verdančio vandens. Leisti apie pusę minutės brinkti, tuomet nusunkus vandenį sudėti į plaktus kiaušinius. Taip pat ten sudėti smulkintus česnakus, druską, juoduosius pipirus. Viską išmaišyti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, supilti paruoštą mišinį ir lėtai vis nuo kraštų su mentele masę stumti link centro. Taip kepti apie 3-4 minutes, kol kiaušiniai iškeps, bet neperkeps ir išliks minkšti.

Šaltinis: „Fine cooking“, No.110

 

2 comments on “Matzo brei su laiškiniais česnakaisAdd yours →

    1. Receptas tikrai įdomus, iškart žurnale patraukė mano akį ir labai greitai išbandžiau. Labai tiko vietoj įprastos kiaušinienės. O sviesto dėjau kaip įprastai kiaušinienei, nematavau tiksliai ir kepiau tik iš dviejų kiaušinių

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*