Marinuotas jogurto sūris

Vietoj pirktinių tepamų sūrelių, galima pasidaryti jogurto sūrio rutuliukus ir juos pamarinuoti aliejuje su žolelėmis. Taip pamarinuotas sūris šaldytuve gali stovėti ir iki mėnesio, nors tikrai tiek neišsilaikys. Marinatui galima naudoti ir šviežias žoleles, tik tuomet laikymo laikas sutrumpėja.

Sūrio rutuliukams:

Natūralaus jogurto.

Jogurtą supilti į pora kartų perlenktą marlę pakabinti šaltai, kad nuvarvėtų. Varvinti apie dvi dienas, kad gautųsi tvirta masė ir būtų galima suformuoti rutuliukus.

Marinatui:

1 puodelis alyvuogių aliejaus;

1 a.š. druskos;

1 a.š. čili pipirų dribsnių;

2 a.š. džiovintų raudonėlių;

1 a.š. džiovintų čiobrelių;

½ a.š. maltų juodųjų pipirų;

1 lauro lapas.

Marinatui skirtus ingredientus sumaišome, sudedame sūrio rutuliukus ir šaldytuve marinuojame nors vieną parą.

Šaltinis: remtasi taste.com.au

28 comments on “Marinuotas jogurto sūrisAdd yours →

  1. Oho…kažkaip sunku įsivaizduot, kad iš jogurto rutuliukus galima formuoti 🙂 Turiu dabar graikiško iš Rimi, gal pabandyt? O šiaip kaip? Skanu, labai?

  2. Kai nuvarvini gerai, tai gaunasi tikrai lengvai formuojami rutuliukai, pamarinuoti jie primena sūrelius su priedais. Su graikišku jogurtu turėtų greičiau gautis, aš gaminau iš naminio

  3. Turėtų būt laaabai skanu, ypač tokiems sūrio mėgėjams kaip aš.Gal jie kažkiek mozarella primena? Atsimenu, kai buvau JAV, pirkdavom superinius mozarellos rutuliukus ivairiuose aliejaus-žolelių marinatuose. Niam!

  4. Koks įdomus receptas. Labai mėgstu visokį marinuotą sūrį, tik man sunku suprasti kas čia gausis iš jogurto. Nors… iš patirties žinau, kad kai suprasti sunku, rezultatas net viršija lūkesčius. Šitas būtinai bus išbandytas:)

  5. Renata, kai jogurtą nuvarvini,gauta masė visiškai jo neprimena.
    Laura, kaip taip greit susisukai? Man taip ilgai tas sūris varvėjo, kol buvo įmanoma kažką suformuoti, nors pastovėjęs beveik savaitę marinate rutuliukai formą prarado (kaip nuotraukoje matyti).
    Julija, išbandyk, gal patiks, man irgi patinka įdomūs receptai ir aš juos stengiuosi kuo greičiau išbandyti.

  6. Kur varvini jogurtą, Forelle, šaldytuve? Ar čia reik kažkokios „šaltosios“, juk dvi dienas kambario temperatūroje būtų ne kas?
    Pilvas maršus groja skaitant ir žiūrint 🙂

  7. Ausrra, varvinu šaldytuve. Supilu į marlę, galus surišu ir pakabinu ant medinio šaukšto, o tada visą gėrį nuleidžiu į stiklainį, taip gerai laikosi ir išrūgos nuvarva. Pradžio vis galima nupilti, kad nepadėtų semti. Kiek varvės priklauso nuo kiekio, kuo mažiau, tuo geriau ir greičiau nusivarva. Aš šiam tai buvau du litrus jogurto supylus, tai ilgiau ir užtruko procesas, o viduje vistiek liko šlapesnis.
    Neringa, ačiū, nors daug gražiau atrodė ką tik sudėti į stiklainiuką, gaila, jog nenufotografavau.
    Insolente, tereikia nepatingėt ir pasidaryti 😉 O aš lekiu tau parašyt

  8. Labai labai skaniai atrodo. Skoniu, turbūt, turėtų priminti latviškuosius „sniego bumbulus“, tik turėtų būti minkštesni. Reiks daugiau naminio jogurto pasigamint ir sūriukų prisilibdyt.

  9. Ineta, šiems rutuliukams daug laiko nereikia, per patį darbų įkarštį juos „sulipdžiau“, juk darbas iš kelių etapų ir kelias minutes pe dieną tikrai galima tam skirti.
    Mindaugai, ačiū, nors paieškojus internete, atrodo, jog tai labai įprasta.
    Diletante, man irgi buvo netikėta ir keista, bet pabandžiau ir pavyko. Nors rutuliukus darau jau seniai, bet marinavau pirmą kartą.
    Rennie, „sniego bumbulų“ neteko ragauti, tai negaliu palyginti. Aš irgi iš naminio jogurto dariau, kai pasidarai tris litrus, nori nenori reikia pasukt galvą kur čia jį sunaudojus 🙂

  10. Labai sudomino ši idėja, todėl nusprendžiau pabandyti. Varvinu jogurtą jau antrą dieną, bet kažkaip gana nedaug man to skysčio nuvarvėjo ir pats jogurtas marlėje vis vien skystas. Iš pradžių gal buvau per daug marlės privyniojus, bet ir sumažinus sluoksnį vis tiek situacija panaši. Gal jogurtas nelabai vykęs.. Naudojau pirktinį.

    1. Du marlės sluoksnius naudoju, varva tiesiog akyse, svarbu, kad kabėtų. Su pirktiniu „Dobilas“ irgi pavykę, vienas didelis indelis per parą nuvarva, gali nevarvėt gal kokie su priedais, pvz, želatina, kuri šaltai laikaint, leidžia išlaikyti formą

  11. Tikrai, peržiūrėjau sudėtį, pasirodo buvo su želatina. Bandau dabar su Bio’s, iškart pakabinus privarvėjo tiek, kad uždengė visą puodo dugną. Turėtų šį sykį gerai pavykti 🙂

  12. Aciu Forelle, viskas gavosi puikiai. Jogurta pasidariau is naminio pieno, varvinau 2 dienas saldytuve, gavosi gera lipdymo mase :). Tik vienas pastebejimas, kita syki druska desiu i jogurto mase, nes aliejuje druska netirpsta, todel uzsitepusi rutuliuka ant duonos dar pasibarstau druskos. O siaip viskas SUPER.

      1. nepaprastai skanu,jau ir giminaicius apdalinau 🙂 o man skaniausi gaunasi su naminiu jogurtu,jie tokie tvirtesni buna 🙂

        1. Naminis jogurtas tokio sūrio gamybai tikrai pats tinkamiausias, jis daug tirštesnis ir skanesnis nei pirktinis. Džiugu, jog patiko receptas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*