Vien tik iš manų kruopų keptas pyragas yra drėgnas, sunkokas, bet skanus, ypač kai yra dar šiltas. Jeigu būtų dar drėgnesnis, būtų galima pavadinti ir apkepu, nes skonis tikrai kažkuo primena varškės apkepą. Ragavusieji net teigė, kad jaučia varškę ir buvo įsitikinę, kad čia jos yra. Manų kruopas galite keisti ir smulkiomis, greito paruošimo, kukurūzų kruopomis. Vietoj mėlynių dėkite kitų mėgstamų uogų ar jų mišinių: aviečių, šilauogių.
2 kiaušiniai
30 g kambario temperatūros sviesto,
80 g cukraus (galima ir daugiau, jeigu mėgstate saldžiau),
2 a.š. vanilinio cukraus,
250 g natūralaus jogurto,
250 g manų kruopų,
2 a.š. kepimo miltelių,
200 g mėlynių (šviežių arba šaldytų),
Cukraus pudros.
Išplakite sviestą, cukrų, vanlinį cukrų ir trynius iki vientisos purios masės. Įmaišykite jogurtą.
Kitame dubenyje išplakite baltymus iki standžių putų.
Manų krupus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į trynių ir jogurto mišinį. Atsargiai įmaišykite baltymus. Į kepimo indą supilkite pusę tešlos, išdėliokite pusę kiekio uogų, supilkite likusią tešlą, apiberkite uogomis ir kepkite 180 °C temperatūroje 60-65 minutes.
Palikite 10 minučių, kad atvėstų, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Šaltinis: Angies recipes
Turiu pagirti, kad vizualiai jūsų pyragas žymiai skanesnis atrodo nei recepto „šaltinio“ ;))) Reikės būtinai išbandyti 😛
Ačiū. Bet kiek kepėjų, tiek ir skirtingų rezultatų. Be to, skirtingose šalyse kitokie produktai ir vėl kitoks rezultatas. Jums gal gausis dar kitoks, neaišku kiek ir kokių uogų dėsite
Noriu paklausti komio dydzio formoje kepete si pyraga?
28 cm ilgio keksinėje formoje. Galima ir mažesnėje, tik gali tekti ilgiau pakepti
Aciu labai uz recepta, issikepiau labai patiko 🙂
Džiugu, kad patiko.
o jeigu melynes ananasu pakeisti ar gautusi idomu?
Mėlynės suteikia drėgnumo, kažin ar ananasas tą suteiks, jis vistiek sausesnis.