Manų ir rikotos apkepas

Labai skanus ir
lengvas apkepas. Galima įsidėti vaisių, aš turėjau saujelę atšildytų šilauogių,
tai sumečiau jas. Vietoj rikotos galima naudoti gerai išsuktą varškę.


2 kiaušiniai;
¾ puodelio
cukraus;
2/3 puodelio
rikotos (apie 125 g);
1/3 puodelio
manų;
½ puodelio pieno;

Pieną užvirinti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Sudėti rikotą ir manus, išmaišyti.
Pastoviai maišant, po truputį pilti pieną. Masę supilti į sviestu pateptą
kepimo indą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 30-40 minučių.

Šaltinis: pagal
tartelette.blogspot.com


20 comments on “Manų ir rikotos apkepasAdd yours →

  1. Super! Pasigaminau vakar su vyšniomis – niam niam, skanu neišpasakytai. Kadangi liko apkepo ir kitai dienai, tai įvertinau ir pagal tai:? bvarškės apkepas kitą dieną būna sukietėjęs ir tikrai nebelabai valgomas, o šis net ir atšalęs – puikus, ryte prie kavos ne ką prasčiau susivalgė, nei vakare.

  2. Dariau apkepą iš dvigubo produktų kiekio, taigi nors valgyti "padėjo" ir vyras, ir į svečius atėjusi draugė, vis dėlto liko dar ir rytui pasigardžiavimo 🙂

  3. Apkepas tirkai nebus iškięs, nebent kol kepa, o kokio purumo norėjosi? Čia tirpsta burnoje, nes rikota labai švelni vientisa, o manai tik tvirtumo priduoda.

  4. Vakar vakare gaminau šį apkepą- visi, ir maži ir dideli, kirto pasigardžiuodami! Likom labai patenkinti skania vakariene, tik bendrai nutarėm, kad šis apkepas labiau kaip tortas, desertas, o ne kaip patiekalas (nes riebokas ir saldus kaip tikras torčiukas! :D). Bet tikrai labai ačiū už receptą, lengvai pagaminamas ir be galo skanus apkepas!
    P.S. dariau su avietėmis. Visiems labai patariu naudoti šias uogas, jos apkepui suteikė malonaus rūgštumo ir žinoma labai gražiai atrodė! 🙂

    1. Avietės tikrai apkepuose gražiai atrodo ir neundažo negražiai mėlyna spalva, bet skanu ir su kitomis uogomis. Kad nebūtų saldu, cukraus kiekį galima pamažinti, bet dėl riebumo nesutinku, kad nededami jokie riebalai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*