Kai pamatau gražių pievagrybių, beveik visada nusiperku, labai juos mėgstu įdaryti, gaminti padažą, paruošti su jautiena ar tiesiog uždėti ant kepsnių. Kažkada pamačius pyragą su mėsos ir pievagrybių įdaru jį perdariau į maltos mėsos kepsnį. Puikiai tiko ir į darbą pietums nusinešti, nes skanus ne tik šiltas, bet ir šaltas.
2 v.š. sviesto,
1 poras arba vidutinio dydžio svogūnas,
200 g pievagrybių,
2 -3 griežinėliai rūkytos šoninės (nebūtina, bet priduoda dūmo skonio),
2 a.š. džiovinto mairūno,
800-900 g maltos vištienos,
2/3 puodelio džiūvesėlių,
1 kiaušinis,
Druskos, pipirų pagal skonį.
Susmulkinkite poras arba svogūnus, grybus ir rūkytą šoninę. Ištirpinkite keptuvėje sviestą, sudėkite svogūnus ar porus, pakepinkite kol pradės minkštėti, tada sudėkite šoninę, pievagrybius, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite vis maišant, kol viskas suminkštės. Atvėsinti.
Dideliame dubenyje sumaišykite maltą vištieną, porų ir pievagrybių mišinį, džiūvesėlius, mairūnus, kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais. Sukrėskite masę į paruoštą kepimo indą ir kepkite 190-200 °C temperatūroje 50-60 minučių.
Puikus kepsnys!!! Labai greitai pasigamino ir dar greiciau susivalge 🙂
Pritariu. Tikrai ir greita, ir skanu