Jau galvojau nesudalyvausiu Ispanų virtuvės savaitėje, kai gražūs orai, namo grįžtam tik miegoti. Bet vakar vakare kai užsimaniau kažko saldaus, pasičiupau ispaniškų reeptų knygą „“1080 recipes“ ir radau greit pagaminamus, lengvučius ir puručius keksiukus. Magdalenas yra saldūs, mažučiai su vos juntamu citrinos aromatu ir skoniu spaniški keksiukai. Iš duoto kiekio iškepsite penkiasdešimt mažų keksiukų arba 24 didelius, kaip padariau ir aš, nes neturėjau mažų formelių.
3 kiaušiniai;
250 g cukraus (dėjau 200g);
250 ml saulėgrąžų aliejaus;
120 ml pieno;
1 citrinos tarkuota žievelė;
300 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišant mediniu šaukštu palaipsniui įmaišyti trynius, cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę, įsijotus miltus. Supilti tešlą į popierines formeles, dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 18-25 min. Iškepusius perdėti ant grotelių, kad atšaltų.
Šaltinis: Simone and Ines Ortega „1080 recipes“
Vau ,tai bent blogas. Geras atradimas,megstanciai gaminti-man.:))))
As pati kaip keksiukas-gana…
net nesinori valgyti, bet pasižiūrėjus į tokius skanėstus vis tiek seilė tįsta 🙂
na va, neseniai nusipirkau formeles keksiukams. jau kepiau pagal 2 receptus, o nesigauna… sukrenta arba beformiai gaunasi. įdomu, ką aš darau ne taip.
Jeigu viską tiksliai gamini pagal receptą, tai neiškilti gali dėl to jog per anksti atidarei orkaitės dureles (kartais norisi įkišti nosį ir pasižiūrėti kaip ten kepa) arba įdėjai dar neįkaitusią orkaitę. Man labai dažnai nesigauna keksiukai, į kuriuos įeina pienas (šie išimtis, nes labai nedidelis kiekis)
bandysiu pasinaudoti patarimais 🙂
Savaitgalį kepiau šituos keksiukus, nerealiai skanūs, minkštučiukai, kvapnučiai, norisi kepti dar ir dar….:)) Ačiū už puikų receptuką 🙂
o visa keksa galima kept, ne atskirus keksiukus? ar neiskils?
Jurga, gali pabandyti, jeigu gerą orkaitę turi. Tik į labai didelį indą nedėk, ilgai kepsi (apie 40 – 50 minučių), šonai gali pradėt degti
O gal galima dzibuoti tesla iskart i spalvotas keksiuku formeles? Maciau kaip tik siand pirkti Rimi… tokios grazios formeles, 21 mm aukscio ir 35 mm skersmens, zalios, raudonos, geltonos ir kt spalvu..
aciu is anksto uz atsakyma.. esu baisiai „zalia“ kepeja…
Galima dėti iškart į formeles, tik dėk ne į vieną, o į tris iškarto, jeigu neturi kepimo formos. Nes viena yra per plona, ir kepant keksiukai išsiplės į šonus, o ne į viršų
Nerealu. Ačiū už tokį reaktyviai greitą atsakymą.
Hmm, tai tada išeitų, kad pirmiausia tuos keksiukus iškepa, o tik po to sudeda į spalvotus „popieriukus“??
Ne 🙂 yra specialios kepimo formos, į jas įdedi popierėlį, tada tešlos ir kepi. Bet jeigu kepimo formos neturi, tada sudedi tris popierėlius viena į kitą, kad keksiukai nebūtų „išsiskleidę“.
aš gi sakiau, kad beviltiška kepėja esu 😉
ačiū už info 😉
Prašom. Beviltiškų nėra, visi sugebam, jeigu norim 😉
Ką tik iškepiau vieną porciją, kiti dar kepa. Pasiėmiau paragauti – o dieve, tirpsta burnoje… Labai labai puru, skanu, tikri magdalenai. 🙂
Džiugu girdėti, kad patiko. Skanių keksiukų
Na as siandien nusipirkau tokias mazytes grazutes keksiuku frmeles ir nutariau issikepti keksiuku. Pirma beda buvo tame, kad jie man sukrito tik istraukus is orkaites. Kol kepe sokinejau ir dziaugiausi, kad labai graziai kepa, nors imk ir fotografuok 🙂 kita beda, kad ju nejo iskrapstyti is metaliniu formeliu 🙁 taip pat i viduri vieniems dejau avieciu uogienes, kitiems sokolado. Formeles gerai istepiau aliejumi. Ar galejo del to neiskilti?
Kiek supratau kepei ne specialioje keksiukų formoje, o mažose atskirose metalinėse rantytose formelėse? Jeigu taip, tai jos skirtos ne keksiukams, užtat ir ištepus buvo sunku iškrapštyti. Keksiukus geriau kepti popieriniuose indeliuose įdėtus į kepimo formą arba silikoninėse formose, tada jie lengvai išsiima, neprikepa.
Susmegti galėjo dėl didelių temperatūrų skirtumų (jeigu buvo darinėjama orkaitė kepimo metu), gal ir dėl įdaro, jeigu jo buvo nemažai. Pabandyk išsikepti vienus be nieko ir pažiūrėk kaip gausis. Sėkmės
Bandysiu dar karta, nes skonis man patiko o ir idaro nelabai gal ir reikia … Tik dabar galvoju, kam gali buti skirtos tokios mazytes gal 3-4 cm formytes ? Be to ir uzrasyta buvo „Keksiuku formeles“. O kur pirkti tas popierines? Beje, o sukrito man tik tada kai istraukiau is orkaites …
Jeigu sukrito tik ištraukus iš orkaitės, tai galėjo būti ir dėl įdaro, jis karštas plėtėsi, išpūtės keksiuką, o paskui ir susmego.
O formelės metalinės rantuotos? Tai jos skirtos trapios tešlos pyragėliams, gaminti. JUos lengva išimti, gražiai atroo. Galima daryti su įdarais, ar be jų, o vėliau įdaryti kremu ir pan. O parduotuvėse tikrai rašo, kad keksiukų formelės.
O popierinių yra pirkti beviek visose prekybos centruose. Paskutinį kartą mačiau IKI, gal šimtas popieriukų kainavo apie du litus
Sveika, Visad kepdavau pagal toki recepta anksciau (tik puse tavo normos). Taciau uzejus cia pamaciau kad tavajame yra labai daug aliejaus. Vos 50 gramu – man jau budavo per daug :/ nes keksiukai tapdavo riebus ir nepurus, o tokie sukrite (darydavau be idaro). Niekaip nepataikau tinkama aliejaus kieki, kad jie nesuristu ar nebutu per daug sausi……
Pabandyk pagal šį receptą, kad ir iš trečdalio normos ir pasižiūrėsi kaip pavyks ar patiks. Nė vienas nėra sakęs, kad čia per daug riebalų. Kad kepinys nesukristų labai svarbi ir gaminimo eiga, kepimo temperatūra, nežinau kaip gaminate, tai nieko konkrečiai negaliu ir pasakyti
Dieviški keksiukai! šiek tiek mažiau cukraus ir mėlynių uogų ant viršaus… mm! Visa šeimyna pirštelius nusilaižė 😉 Ačiū!
Labai skanūs keksiukai! Paprasta ir greita pagaminti.
Superiniai keksiukai! Tiesiog tirpsta burnoje, tik idejau i vidu spanguoliu idara… Chmmm niam 🙂 Aciu uz receptuka.
Mergaites, kada jūs dedate įdarą? Ar kepant (eigoje) ar jau iškepus?
Galima ir taip, ir taip. Priklauso koks įdaras
Aciukas! Puikus receptukas! Norejau palepinti savo tik is Ispanijos gryzusia drauge. Pavyko 🙂 Tik siek tiek „suslapinti“ idejau brukniu dzemo idara…. Niam niam
o kas bus jei as vietoj saulegrazu aliejaus pilsiu alyvuogiu?
Gal kiek skonis skirsis, o šiaip įtakos kepniui neturėtų būti
Jau pašoviau kepti, bet iš tokio kiekio tešlos man gavosi tik LYGIAI 12 keksiukų… Na, tešla gana tiršta gavosi (gal aliejaus pamažinau), bet kad iki tokio laipsnio… Nu man rodos mano tokia pati forma, ta standartinė.
Keista. Gal kaupinus pridėjai? Jie juk labai iškyla
Galbūt ir kupinus… Iš tikrųjų labai išsikėlė. Šiaip pavyko viskas laabai puikiai, niekas nesusmego, viskas išsikepė. Paragausim tik rytoj, šiandien susilaikysiu dar. Bet šiaip laabai gražūs 🙂
Kitą kartą mažiau tešlos dėsi, daugiau keksiukų turėsi 😉 Lauksiu atsiliepimų dėl skonio. Bet ir susilaikyk tu man taip iki rytdienos
Mmmm magdalenus labai megstu – butinai bandysiu 😉
Aha, sugebėjom susilaikyt. Laabaia skanūs gavosi keksikai 🙂 Tokie tikri tikri :DDDD Ačiū 😉
Puikus receptas, sunaudojau visas formeles 🙂 Labai jau skanūs keksiukai
Kaip smagu tai girdėti. Reiks vėl pavartyti tą knygą ir gal rasiu kokią skanią idėją
Ačiū už receptą, išėjo idealūs purūs keksiukai. Aliejaus atrodė tiek daug, bet visiškai nesijautė. Persivalgėm ir nesigailim.
Kepiau pirma karta savo gyvenime keksiukus. Pavyko puikiai: purus, graziai iskile. Vaikai sake, kad skanesniu nera valge. Aciu uz receptuka!
Man šitie keksiukai neiškilo 🙁
O dėjot jau į įkaitintą orkaitę? Gal temperatūra buvo blogai parinkta, ar prouktai netiksliai susverti, eiliškumas kitoks. Arba miltus sudėjus per ilgai maišėt
Ačiū už puikų receptą, kepiau jau gal 10 kartų, ir sau ir kitiems, bet niekada neišdrįsau į išplaktus baltymus dėti kitus produktus, visada juos plaku su 1/2 cukraus ir sudedu į jau paruoštą likusią tešlą. Kyla labai gerai (užtenka 2 a.š. 1 keksiukui, man iš viso gaunasi 36 normalaus dydžio keksiukai), bet nelieka „kepurėlės“ kaip pas tave, t.y. iškepusio keksiuko viršus būna lygus. Čia dėl sukeisto eiliškumo?
Kepurėlės atsiranda ne dėl sukeisto eiliškumo, o dėl kepimo temperatūros. Visų orkaitės skirtingai kepa, nors ir būna nustatyta ta pati temperatūra. Jeigu ji nors truputį per aukšta, tuomet išorė greičiau apkepa, o pradėjus viduj kepti, tešla plečiasi ir keksiukas kyla, kartais net virsta „ugnikalniu“ 🙂
Forelle, sakykit, o kai keksiukai iškepa, juos ištraukus, nesusmegs? Magdalenai dar būna su trupučiu džemo viduje, nebandėte įdėti?
Gal žinote, kaip džemą įdėti? Ar su konditeriniu švirkštu įpurkšti kai iškepa, ar prieš kepant įdėti truputį ? leisti ataušti
Su įdaru nekepus, bet jeigu įdėsi nedaug tiršto džemo (galima jį sumaišyti su kukurūzų krakmolu), tai tikrai neturėtų subliūkšt ištraukus iš orkaitės
Labai skanūs keksiukai. Ačiū už receptą 😉
Sveiki, norejau pakalsuti del tps cirtinos zieveles, kiek jos deti? pagal skoni?
Pagal receptą reikėtų nuo visos citrinos nutarkuotos žievelės, bet aš tiek nededu, nes man būna per daug intensyvus skonis, dedu apie 1 a.š.
puikumeslis:) kepa, viena partija iskepe, iskilo graziai atrodo super,:) kepa kita, gawosi tip top 24 keksiukai, parduotuviniu dydzio 🙂 aciu uz recepta 😉