Jau galvojau nesudalyvausiu Ispanų virtuvės savaitėje, kai gražūs orai, namo grįžtam tik miegoti. Bet vakar vakare kai užsimaniau kažko saldaus, pasičiupau ispaniškų reeptų knygą „“1080 recipes“ ir radau greit pagaminamus, lengvučius ir puručius keksiukus. Magdalenas yra saldūs, mažučiai su vos juntamu citrinos aromatu ir skoniu spaniški keksiukai. Iš duoto kiekio iškepsite penkiasdešimt mažų keksiukų arba 24 didelius, kaip padariau ir aš, nes neturėjau mažų formelių.
3 kiaušiniai;
250 g cukraus (dėjau 200g);
250 ml saulėgrąžų aliejaus;
120 ml pieno;
1 citrinos tarkuota žievelė;
300 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišant mediniu šaukštu palaipsniui įmaišyti trynius, cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę, įsijotus miltus. Supilti tešlą į popierines formeles, dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 18-25 min. Iškepusius perdėti ant grotelių, kad atšaltų.
Šaltinis: Simone and Ines Ortega „1080 recipes“
Prašom, smagu, kad viskas puikiai pavyko
Super skanus …..
Labai skanūs keksiukai, o kai į vidų ipurški uogienės tai belieka tik pirštus apsilaizyt.
Labai ačiū už nuostabų receptuką, keksiukai gavosi nerealiai purūs, minkstučiai, dieviški :-)) Dar dėjau džemo į vidų, aišku jis paskendo, ant dugno buvo, bet nesvarbu, puikūs. Dabar ant mano stalo nuolat bus keksiukų, džiaugsmo mano vaikiukams…
Keksiukus kepiau pirmą kartą. Gavosi puikiai. Nuostabus skonis… Ačiū už receptuką…
Didelis ačiū už receptuką, išėjo dieviškai skanūs ir gražūs keksiukai! Patenkinta ne tik pati esu, bet ir šeimai bei uošvienei kulinarei patiko 🙂
250ml aliejaus ar 25ml ?biski per daug 250ml
Teisingai parašyta, galite kiekį ir pamažinti, jeigu labai kiekis gąsdina, tik atkreipkite dėmesį, jog iš tokio kiekio išeis 24 įprasto dydžio keksiukai, kai paprastai receptai rašomi dvylikai
Sveiki,tikrai džiaugiuosi ir keksiukais ir pačia svetaine 🙂
Šiandiena kepiau, pasaka… 🙂
Jau kepu, gavo 13 keksiuko formeliu atrodo labai graziai, tik vat nezinau koki deti kaitinimo buda, ar kepti su vejeliu( karsto oro srautu) ir ar kaitinimas is virsaus ir apacio, kelintame lygije geriausia deti kepti.:(
Kepti viduriniame lygyje, kaitinimas iš viršaus ir apačios, geriau su konvekcija
Aciu labai labai skanus gavosi ACIU
Jau pagal komentarus supratau, kad keksiukai bus nuostabūs, tai iškart iškepiau dvigubą receptą 🙂 Gavosi 52 keksiukai, tai trečią dieną kemšame ir atsivalgyti negalime, tai poryt vėl kepsiu 🙂
Ohoho 🙂 Geai tiek saldžiamėgių valgytojų turėt, o nesukietėjo per tris dienas?
o ka pasakysit, jei keksiukai is virsaus labai grazus, o prapjovus – tuscia :)) …
Taip dažnai būna, jeigu baltymai blogai išsimaišo. O jeigu išakyja per visą keksiuką – kaltas permaišymas
aciu, zinosiu 🙂
Kėksiukai tiesiog Neapsakomo skonio. :))
Labai skanūs keksiukai, bet norėjau paklausti, kodėl man jie visada prasprogsta? o jei viršus būna lygus, tai dugnas būna toks įdubęs? Gal ir kvailas klausimas, bet kaip iškept tobula keksiuką! :))
Šiaip jau keksų vienas iš kokybės rodiklių yra jų trūkis. Dideliuose keksuose specialiai per vidurį daromas „pjūvis“ tešloje, kad gražiai, būtent toje vietoje ir plyštų. Taip yra todėl, kad kad aukštoje temperatūroje keksams pirma susiformuoja plutele, o tik vėliau gaminys didėja ir jis sprogsta. Jeigu viršus lygus, o dugnas įdubęs, vadinasi, kad per žemoje temperatūroje kepta, darinėta orkaitė aba įdėta dar į neįkaitusią.
Vėl kepiau keksiukus 🙂 Dabar tiksliai pagal receptą, tai gavosi minkšti skanūs, bet mažiau pūkiniai nei pirmąkart. Pirmą kartą (vasarą) kepdama nepatingėjau dar ir trynius, cukrų ir aliejų išplakt iki purumo, tai ne tai kad purūs, bet pūkiniai gavosi. Na, bent jau taip atsimenu 😀
Taip, trynių išplakimas labai didelę įtaką turi. Juk plakant daugiau oro pateko į tešlą, o oras kepant plėtėsi ir jūsų kepinys gavosi puresnis, minkštesnis gavosi.
Tia dar noriu pasitikslinti: baltymus isplakti atskirai ir atsideti, o paskui gerai plakti trynius, cukru ir t.t. Baltymus sudeti pcioje pabaigoje i gauta mase?
Galite daryti taip kaip rašote, nors knygoje pateiktas visai kitoks metodas, kai į baltymus įmaišomi sutraiškyti baltymai, cukrus, aliejus ir miltai
Sveiki, o kiek reikėtų dėti kiaušinių, jei bandyčiau daryti iš pusės tešlos normos?
Ačiū už atsakymą
Du nedidelius (S dydžio)
Beprotiškai skanūs keksiukai. Tik kiek sprangoki, nors taip būna su visais keksais. Užtat dabar gyvenime niekada nebepirksiu keksų, pati pasidarysiu. Ačiū už receptuką 🙂
Ačiū už receptą labai skanūs keksiukai.Pirmą karta kepiau tai pasisekė iš karto dabar laukių šeimynos kad galėčiau nustebinti.
O gal vietoj aliejaus galima naudoti sviestą? Kažin ar nepasikeis skonis ir kiek dėt sviesto, kad atitiktų 250 ml aliejaus? 🙂
Skonis, trapumas kažkiek kiek skirsis, sviesto reiktų imti 225 g ir ištirpinti. Margarinas artimesnis būtų aliejui, bet aš jo nemėgstu naudoti
Tiesa, pamiršau paklaust, ar būtų dar skirtumas tarp sviesto ir margarino, skonis nesikeistų? 🙂
o jei kepčiau pyragą o ne keksiukus ,tai ant kiek kepti ir kiek laiko? 🙂
Temperatūrą palikčiau tą pačią, o kepimo laikas apie 40-50 minučių, priklusys nuo formos dydžio, kokiu storiu tešla supilta
Labai puikūs keksiukai!.Prieš kepdama įsmeigiau į kiekvieną po avietę, tai skonis nepakartojamas!
O galima vietoj 250ml aliejaus deti sviesto?
Galima pakeisti tokiu kiekiu tirpinto sviesto, bet jie nebus tokie lengvi kaip su aliejumi
Dieviški!!!
Pritariu 🙂
Keksiukai gavosi tikrai purus ir lengvi. Tik istraukus is orkaites jie subliusko. Ka daryti kad jie isliktu iskile ir nesubliuske?
Pagrindiniai patarimai yra šie: neatsidarinėti orkaitės kepimo metu (nors pirmas 15 min rekomenduojama išlaukti), kepti tiksliai nurodytoje temperatūroje, gerai išplakti baltymus ir nepermaišyti tešlos (geriau miltus subėrus ilgai nemaišyti, ypač mikseriu, tam tinkamiausios mentelės)
labai skanus, vis kepu ir kepu 🙂
Na keksiukai gavosi tikrai skanūs! Kadangi man visada dar norisi kažko keksiuko viduje tai iškepiau kelis keksiukus su šokoladu, su karamele ir uogiene. Pasaka! Dėkoju už receptuką 🙂
Sveiki, ką darau ne taip- produktus visada keksiukams dedu kokie nurodyti, gaminimo eigai nenusižengiu- bet, kokius keksiukus bekepčiau- niekada nesigauna tokios šviesios spalvos kaip jūsų…ačiū už atsakymą
Šviesios viduje spalvos ar išorėje? Jeigu naudosite rudąjį cukrų, kaimiškus kiaušinius, rupius miltus, keksiukų vidus niekada nebus šviesus, bet čia nematau nieko blogo. O jeigu viršus būna tamsesnis, tai gal kepimo temperatūra per aukšta? Per greit paruduoja. Ir didelis cukraus kiekis duoda tamsią spalvą, nes didesnė karamelizacija būna.
Kas geriau – paprasti sokoladiniai ar sie keksiukai? Ant virsaus dar deciau maskarpones kremo. Labai noreciau keksiukais pradziuginti drauge gimtadienio proga, tik nesu patyrusi ju kepime. 🙂
Aš už šiuos keksiukus, bet jeigu draugė mėgsta šokoladinius, galite kepti ir juos.
Tobuli keksiukai! Vietoj citrinos žievelės įdėjau smulkinto juodo šokolado ir šlakelį romo. Pasaka!
Sveikos , o as turiu uogienes skanios , kada ja galeciau ideti i keksiuku vidu ?:)
Uogienę reikėtų dėti prieš kepant. Į formeles įdėkite dalį tešlos, uogienės ir ant viršaus dar truputį tešlos, nes jeigu uogienė bus viršuje ar apačioje, ji gali sudegti. Ir rekomenduoju naudoti tirštą uogienę, kad neišbėgtų, nesuskystintų tešlos.
PAVYKO!!! 😀 bene pirma karta issikepiau vykusius keksiukus. yay! 😀
tik nelabai zinojau, kaip su ta zievele elgtis… ja reikejo tokia nutarkuota ir deti visa i tesla? ar kazkaip dar pasmulkinti? 😀
Džiaugiuosi kartu su jumis dėl pavykusių keksiukų! O žievelę reikėjo nutarkuoti smulkia tarka ir viskas, nieko smulkinti nereikia
Labai skanūs keksiukai, šiandien kepiau, bet buvau suabejojusi dėl aliejaus, bet neko tešla labai puiki ir skani. Cukraus dėjau 230g, labi skanu!
Visi gyre kas ragavo,labai skanus.aciu