Lęšių ir morkų sriuba

Nors šį receptą buvau nusižiūrėjus tik nusipirkus knygą, vistiek virdavau lęšių ir morkų sriubą su pomidorais, nes atrodydavo, kad be jų, sriubai kažko trūksta, ji neišbaigta. Bet šiame recepte pomidorų net nereikia, pikantiškumo, trūkstamų skonių suteikia prieskoninis sviestas.

2 v.š. aliejaus;

1 didelis smulkintas svogūnas;

2 salierų stiebeliai (neturėjau,¬† dėjau tarkuotos saliero šaknies);

500 g morkų, supjaustytų nedideliais gabalėliais;

1 česnako skiltelė;

150 g raudonųjų lęšių;

1 ½ l daržovių sultinio;

druskos ir pipirų.

Prieskoniniam sviestui:

40 g sviesto;

2 nedideli svogūnų laiškai;

¾ a.š. džiovintų čili gabalėlių;

1 a.š. kumino sėklų;

1 citrinos tarkuota žievelė;

saujelė smulkiai pjaustytų kalendrų;

keletas smulkiai pjaustytų mėtų viršūnėlių.

Pirmiausia padaromas prieskoninis sviestas: visi produktai gerai išsukami, sudedama į lėkštelę, uždengiama ir laikoma šaltai.

Sriubai įkaitinti aliejų, sudėti svogūnus su salieru ir kepti ant nedidelės ugnies pastoviai maišant apie 5 minutes arba kol suminkštės. Sudėti morkas su česnakais ir dar 3 minutes pakepti. Suberti lęšius, užpilti sultiniu, sumažinti ugnį, uždengti ir virti 20-25 minučių, kol daržovės suminkštės. Pagardinti druska, pipirais. Supilti į lėkštės ir uždėti po gabalėlį prieskoninio sviesto.

Šaltinis: „How to cook“, 2007

Picture 3229

5 comments on “Lęšių ir morkų sriubaAdd yours →

  1. Klausimas rimtas – kaip tavo vyras istveria be mesos? Saviskiam niekaip negaleciau isiulyti sriubos, kurioje neplaukiotu bent keli mesos gabaliukai.

  2. Neištveria. Jeigu sriuba vegetariška, tai arba jos nevalgo, arba įsipjausto dešros, kumpio. O vėliau jau gauna didelį kepsnį grynos mėsos 🙂 Dabar jis taikosi prie manęs ir dukrytės, kuri dažniausiai atsisako valgyti, jeigu yra mėsa

  3. Nes morkytes patingejau susmulkint. O lesiai tai nelabai suvire man. Bet kokiu atveju skonis puikus!
    Rytoj – tavo blyneliai su spinatais 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*