Šiandien kepiau cukriniu sausainiukus. Gaminti tikrai lengva ir greita: gaminimo laikas 15-20 min, kepimo 10 min. Gavosi tikrai skanūs, traškūs, tik man gal per daug sviestas jautėsi, nors ir dėjau truputį mažiau. Cukraus taip pat įdėjau mažiau – apie 200 g, bet gavosi labai saldūs.
345 g miltų;
5 g kepimo miltelių;
225 g sviesto, minkšto;
300 g cukraus;
1¬†kiaušinis;
5 ml vanilės ekstrakto.
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių Celsijaus. Nedideliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius. Didesniame inde iki vienalytės masės išmaišyti sviestą ir cukrų. Įmušti kiaušinį ir supilti vanilės ekstraktą. Pamažu įmaišyti miltus su kepimo milteliais. Paimti šaukšteliu tešlos, suformuoti rutuliuką, jį suploti ir¬†dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti nuo 8 iki 10 minučių įkaitintoje orkaitėje, kol pageltonuos. Palikti ataušti.
Šaltinis: allrecipes.com
Skanus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Skanus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Skanus
vietoj sviesto margarinas tinka?
galima kepti be vaniles ekstrakto?
Vietoj vanilės ekstrakto galima naudoti vanilinį cukrų, jis tam kad suteiktų malonų kvapą ir vanilės skonį. Sviestą galima keisti margarinu, tik sausainiai bus daug trapesni. Man asmeniškai, su sviestu ir kvapas, ir skonis būna geresnis
Galima Be kepimo milteliu gal ? :)))
Galima, tik tokiu atveju išplakite iki purumo sviestą su cukrumi, vėliau sudėjus kiušinius dar gerai išplakite. Plakimo metu patekęs oras ir išpurins jūsų sausainius
Skanu ir labai paprasta-kas mane ir zavi 🙂 dadejau sezamo seklu skonis nerealus 🙂 siulau pabandyti 🙂 dar bandziau ir su razinomis 🙂
Labai prasau skubiai atsakyt.Esu nepatyrus skanestus gaminanti mergina,ar galima vaniles ekstrakta pakeist kakava norint isgaut tamsesni atspalvi sausainiams,ar isviso det ir ekstrakta ir kakava?
Kadangi kakavos milteliai yra sausas produktas, tai juos reikia dėti vietoj sausų, šiuo atveju, miltų, kitaip tešlai truks drėgmės. Atsisverkite miltų tiek kiek priklauso ir kiek šaukštų nukabinsite, tiek šaukštų įdėkite kakavos. O vanilės ekstraktą arba vanilinį cukrų galite arba dėti, arba ne. Jeigu patinka kakaviniai sausainiai su vanile, tai tada dedate, jeigu ne, tai nededate.
Jeigu esate nepatyrus, tai priminsiu, jog sudėjus miltus, tešlos ilgai nemaišykite ir neminkykite, tik tiek, kol miltai išsimaišys, tai glaima atlikti ir su mentele. Nes ilgai maišant išsiskira miltų glitimas ir sausainiai taps kieti, kepant trauksis.
Sėkmės kepant ir skanių sausainių!
Labai aciu :)Tik man svarbiausias bus teslos ir sausainio atspalvis.Norisi kuo tamsesnio,bet vis tike aciu,laaaaaaabai padejot 🙂
Kuo daugiau kakavos, tuo bus juodžiau, tik va ar paskui nebus per kartu, tai neaišku. Ir dar spalva priklausys nuo naudojamos kakavos, dabar skirtingos parduodamos, tai skirtingai ir nudažo