Kynva arba bolivinė balanda – visapusė grūdinė kultūra. Joje yra devynios nepakeičiamos amino rūgštys, gausu skaidulų, mangano, fosforo, magnio, vario ir geležies, vitaminų E ir B2. Tokiais maistingais pusryčiais galite pradėti savo dieną. Labai skanu.
1/2 stiklinės kynvos;
2/3 stiklinės vandens;
1 stiklinės pieno;
1/2 a.š. malto cinamono;
2 v.š. cukraus;
Saujelė džiovintų vaisių;
2 kriaušės;
1 v.š. sviesto;
4 v.š. demerara cukraus.
Kynvos kruopas labai gerai perplaukite tekančiu vandeniu. Užpilkite vandeniu, ½ stikline pieno, suberkite cinamoną ir vis pamaišant kaitinkite, kol užvirs. Tada puodą uždenkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite 15-20 minučių. Supilkite likusį pieną, džiovintus vaisius, cukrų ir dar keletą minučių pavirkite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite riekelėmis pjaustytas kriaušes, pakepkite po pora minučių iš abiejų pusių, kol pradės minkštėti, tada pabarstykite demerara cukrumi ir pakaitinkite, kol jis ištirps.
Paruoštą košę išpilstykite į pašildytas lėkštes, ant viršaus išdėliokite kriaušių griežinėlius.
o kur tokiu kruopu lt gaut pirkt?
Tokių kruopų rasite beveik visose sveiko maisto parduotuvėse. Rasite baltų, raudonų arba maišytų kynvų. Dar būna jau nuplautų (parašyta ant pakuotės), nes taip tai reikia kelis kartus gerai perplauti, o nuplautas užteks tik vieną kartą.
Kokia graži košė! Gėda bet pati niekad nesu iš kynvos kruopų ką nors gaminusi.
Anokia čia gėda, kartais tiesiog sunku prisiruošt, net jeigu ir turi reikiamus produktus.O aš dar daug ko nesu išbandžius, nors pora metų planuose. Bet vis sakau: -Spėsiu