Kriaušių ir maskarponės pyragas

Kaip ir kiekvienas pyragas su sūriu ar varške, šis skaniausias yra šaltas, kai sustingęs sūris ir sultingos kriaušės duoda gaivumo pojūtį, o karamelinio skonio pagrindas yra drėgnas. Bet niekas nedraudžia atsipjauti dar šilto pyrago gabaliuką, jis bus skanus, tik kitaip ir labiau primins trupininį, nes dar nesusigulėjęs pagrindas bus trupus ir sausokas.

150 g miltų;

25 g maltų ryžių ar ryžių miltų;

½ a.š. kepimo miltelių;

50 g tamsaus muskovado cukraus;

150 g sviesto;

2-3 kriaušės, nuluptos ir supjaustytos riekelėmis;

190-200 g maskarponės sūrio;

2 kiaušiniai;

2 v.š. cukraus;

1 a.š. vanilinio cukraus.

Dubenyje išmaišyti miltus, maltus ryžius, kepimo miltelius ir muskovado cukrų. Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol gausis trupiniai ir neliks sausų produktų. Iškloti tešla 24 cm skersmens kepimo formą, dėti į įkaitintą iki 190 0C orkaitę ir kepti 20-25 minutes, kol pradės lengvai ruduoti. Ištraukus sudėti kriaušių riekeles ir užpilti maskarponės, kiaušinių, vanilinio cukraus ir cukraus plakiniu. Dėti į 180 0C orkaitę ir kepti 40 minutes.

Šaltinis: adaptuota pagal „Year Round Dairy Cookbook“, 2005

 

2 comments on “Kriaušių ir maskarponės pyragasAdd yours →

  1. Kokio dydzio skardai sis receptas ? Ar galima bandyti didinti ingridientus pusantro karto, kad gautusi aukstesnis ?

    1. A6 kepiau 23 cm skersmens torto formoje. Galima didinti tik įdaro kiekį, nebent imate didesnio ploto indą, tuomet reiks ir daugiau tešlos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*