Labai skanūs
sluoksniuotos tešlos krepšeliai su burnoje tirpstančiu įdaru. Nors ruošimas
užima nemažai laiko, viską atperka jų skonis. Recepte buvo parašyta, kad
užminkytą tešlą laikyti šaldytuve apie 4 val, aš tiek ir laikiau, bet sakė, kad
gerai gavosi palaikius tešlą ir valandą šaltai.
12 vnt.
Tešlai:
1 puodelis miltų;
(237 ml)
110 g sviesto;
75 g grietinės,
1 š. cukraus;
žiupsnelis
druskos.
Įdarui:
120 g mascarponės
sūrio;
1 nedidelis
kiaušinis;
¾ puodelio
cukraus pudros;
keli lašai
vanilės esencijos.
Miltus išmaišyti
su druska, cukrumi. Sudėti minkštą, gabaliukais susmulkintą sviestą ir trinti
tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausime trupinius. Įmaišyti grietinę ir
gerai išminkyti. Įdėti tešlą į šaldytuvą 4 valandoms.
Įdarui išmaišyti
sūrį su, kiaušinį, cukrų ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
Tešlą plonai
iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Uždėti juos ant keksiukų kepimo formos,
dėti po šaukštelį įdaro ir suėmus tešlą už kampų suspausti per vidurį. Leisti
30 minučių pastovėti.
Kepti iki 190 0
C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Atšaldyti ir pabarstyti cukraus pudra.
Šaltinis:
foodmayhem.com
kodėl ant vakaro tokias nuotraukas dedi? visai nesigaili dietų besilaikančių:)
Ir dietų besilaikantiems reikia pasilepint;) Sako, kad negalima savęs kankinti, jeigu kažko nori, tai ir reikia truputį suvalgyt
(+1) Nors niekad dar pagal tavo receptus negaminau, bet labai skaniai paskaitau;)
Gal kada ką ir išbandysi, suradus tinkamą receptą.
Atrodo nerealiai, reik dabar tik mascarponės užsipirkt 😀
Norejau paklausti, o jei as siuos pyragelius issikepciau diena pries svente, ar jei butu tokie pat skanus, kaip ir pirmaja diena :)?
Išlieka tokie pat skanūs ir antrą dieną. Bet galima tešlą užminkyti ir per naktį palaikyt, o ryte iškept, ilgai netruks
labai jau cia skaniai viskas atrodo, bet iskilo klausimas. ar butina tesla kepti keksiuku formelese, ar galima paprastai, tiesiog skardoje?? aciu uz atsakyma:)))
Keksiukų formelė būtina formai išlaikyti, nes kepant įdaras skystėja, gali išbėgti, nebent bus dedamas koks kitoks įdaras.
Dėl tų formelių. Norėjau paklausti Forelles kur būtų galima tokią formą įsigyti? Daugmaž įsivaizduoju, kad tokia forma su keliom skylėm, kur dedama tešla keksiukams, pyragėliams etc. Matau, kad labai praktiškas dalykas… 🙂
Yra tokių formų pirkti Rimi parduotuvėse ir Senukuose mačiau. Kaina apie 25 lt
Kepiau, labai skanūs, tik 190 C temperatūroje kepė apie 40 min., gal turėtų būti aukštesnė temperatūra
Labai daug kas priklauso nuo orkaitės. Daug kas kepė, sakė 20-30 min užtenka, kitiems net pridegė. Bet jeigu tešlą plonai iškočioti, tai tikrai 20 min užtenka.
Mmmm labai skaniai atrodo. Tikiuos greit vėl bus mascarponei akcija 🙂
Aš irgi akcijos laukiu 🙂 tada jau griebsiu kilogramais
Tai gal mascarpone galima užšaldyti,kad ketinimai tokie?
Tiesa,labai ačiū už receptą!
Abejoju ar galima užšaldyti. Bet užtat receptų daug laukia su ja 🙂
MAN KAZKAIP SUSIGERIA MASKARPONES SURIS I TESLA LIEKA TIK SKONIS O KREMO NELIEKA(ARBA LIEKA VOS VOS) VIDUJ GAL KA NE TAIP DARAU
Čia taip iškepus būna? Ar dedat jau į įkaitintą orkaitę?
taip taip buna iskepus, orkaite visada ikaitinu pries tai dar puse val saldytuve palaikau, bet as dedu viena kiausini ant 200g. gal cia blogai darau?
Kiuašinio gal ir mažokai, reikėtų dar pusės nedidelio. Kiek pamenu, kepant cheesecake daug kam būna panaši problea, kad per skysta masė, tai viena iš problemų – per daug išplakta masė, gal ir čia tas pats galioja? Geriausia išplakti kiaušinius su cukrumi, o tada įmaišyti mascarponę arba labai greit viską išplakt. Kitas patarimas – produktai tur būti kambario temperatūros, nors aš visada dariau tik ištraukus juos iš šaldytuvo ir visada pavyksta
Ar svarbu kokio riebumo grietine deti? nes mes paprastai perkam 20% riebumo 🙂
Ar galima vanilės esencija pakeisti i vanilini cukru?
Neturėtų labai įtakot grietinės riebumas. Tik kad nebūtų riebalų mišinys.
Vailės eseciją drąsiai keiskit vailiniu cukrumi. Aš visada taip darau
o jeigu sūrį pakeitus obuoliais (pvz., šiek tiek pakepintais ant sviestu ir pagardintais cinamonu)?
Taip pat bus skanu. Tešla gaunasi kaip sluoksniuota, tai kas tinka su ja, tiks ir su šia
Buvo skanu tiek su sūriu, tiek ir su obuoliais 🙂 Beje, kokius miltus reikėtų naudoti gaminant tokią tešlą (nebūtinai šiam receptui) – 550 ar 405? Naudojau 405D.
405 labiausiai tinka keksų, pyragų gamybai, kur reikia purumo ir lengvumo, o tiek šiai, tiek trapiai tešlai geriau naudoti 550 tipo miltus
Turiu klausima , kodel idaras labai skystas isejo, lyg pieno ipilta butu, nors dejau viska pagal recepta, vienas kiausinis tik
Toks ir turi būti įdaras. Iškepus jis tikrai sutirštėja.
Sveiki.Noreciau paklausti kaip kocioti tesla,nes istraukus is saldytuvo,ji labai kieta ir neelastinga?Gal reiketu palaukti kol atsils,ar kocioti maistineje pleveleje?
Labai lauksiu atsakymo,nes noriu jau daryti pyragelius:)
Aciu:)
Sveiki, taip, galima tešlą išėmus truputį luktelėti, kol ji atšils ir bus lengviau kočioti. Kočioju visada per plėvėlę – nelimpa prie kočėlo, nereikia papildomai miltų, kurie tik sukietins masę.
Aciu labai uz patarima! Bandysiu:)
Parasysiu kas gavosi, nes receptas netradicinis:)
Sveiki,
Kaip ir zadejau, rasau atsiliepima(paveluotai,tiesa,nes kepiau jau seniausiai:)): SUPER! Atsiliepimai tokie: tobula,nesveikai skanu…ir pan. 🙂
Aciu uz tikrai demesio verta recepta.
O,beje,pagaminti labai paprasta!
Geriau vėliau parašyti, nei niekada 🙂 Man šie irgi superiniai, deja, dabar orkaitė nenori įsijungti (va tau elektronika) ir tenka gyvent be kepinių.
labai skanus krepseliai