Krekeriai su čiobreliais

Turiu tokį blogą įprotį, kaip dirbdama su kompiuteriu ar skaitydama knygą ¬†kažką kramsnot. Tam labai tinka sūriai ir/ar traškūs sausainiukai. Išbandžiau keletą krekerių receptų, bet daugelyje kliūdavo, kad jie nors ir traškūs buvo, bet kartu ir kieti. Bet šiuos pamėgau nuo pat pirmo kąsnio. Jie ir traškūs, bet ne kieti, o išsipūtę, išsisluoksniavę viduje ir ypatingai skanūs (dėl grietinėlės), be to, kiekvieną kartą galima suteikti vis kitokį skonį pakeitus prieskonius. Man dar patiko variantas su kmynais, aguonomis ir sezamo sėklomis.

2 puodeliai miltų, plius pabarstymui;

3 v.š. smulkintų šviežių čiobrelių plius kelios viršūnėlės papuošimui;

1 a.š. cukraus;

stambios druskos;

45 g sviesto;

1 puodelis grietinėlės (naudojau plakamąją);

1 kiaušinio baltymas.

Išmaišyti miltus, čiobrelius, 1 ½ a.š. druskos ir cukrų. Sudėti šaltą sviestą, supjaustytą gabaliukais ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausis trupiniai. Supilti grietinėlę ir maišyti, kol suformuosite tešlos rutulį. ¬†Padalinti tešlą į keturias dalis, uždegti plėvele ir šaldyti apie pusvalandį šaldytuve.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus (geriausia ant kepimo popieriaus, kad būtų patogiau iškart perkelti į skardą) tešlos gabalėlį iškočioti labai plonai ir supjaustyti rombais. Pjauti nestipriai, kad visiškai neatpjautumėt (taip bus patogiau laužyti iškeptus). Patepti plaktu kiaušinio baltymu ir pabarstyti druska. Įspausti čiobrelio viršūnėlių (arba pabarstyti kitais mėgstamais prieskoniais, sėklomis ir pan.). Pakartoti su kitomis tešlomis (man iš šio kiekio išeina keturios skardos).

Kepti 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol tas traškūs ir įgaus auksinį atspalvį. Atvėsinti ant grotelių.

Šaltinis: Martha Stewart

13 comments on “Krekeriai su čiobreliaisAdd yours →

  1. Oiii, kaip aš mėgstu kramsnoti. Tik aš dar blogesnė – kramsnoju dažniausiai šokoladus. Jei mokausi – tai kartais net nenusakomais kiekiais 😀 Vaje vaje… Va tokių krekerių pasigaminčiau, tai bent sveikuoliškiau būtų 🙂 Idėja 🙂

  2. Pasakiški kepinukai!!! tik man labiausiai patiko skardelė, kurioje glaudėsi pilnai supjaustyti krekeriai. Labai lengva išimti ir nebereikia laužyti 🙂 Super receptas!!! Ir tikrai čia reikia šviežių žalumynų. Dėjau džiovintus bazilikus tai tik vaizdą gražų duoda. Kvapo ar skonio visai jų nejaučiu. O katė kaip sužavėta 😀 Tik atsitraukiu, o ji jau savo mistiškuoju būdu teleportuojasi prie dubenėlio 😀

  3. Džiovinti irgi tinka, tik ne visi būna aromatingi, gal pastovėję ir aromato nepriduoda. Kaip pas jus katė, taip pas mane mažoji prie jų prilimpa kai iškepu 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*