Kokosiniai traškučiai

Traškūs, saldūs kaip karamelė su kokosu, bet priskiriami prie sausainių. Nemėgsta drėgmės ir karščio, nes karamelė pradeda tirpt ir sausainiukai tampa minkšti. Vietoj kokoso galima naudoti smulkintus riešutus, o ką tik ištrauktus iš orkaitės – įvairiai formuoti.

45 g sviesto;

1/3 puodelio šviesaus rudojo cukraus (naudojau tamsųjį muskovado maišytą su baltu);

1 puodelis nesaldžių kokoso drožlių;

¾ puodelio kukurūzų sirupo (keičiau auksaspalviu sirupu);

2 v.š. miltų;

žiupsnelis druskos.

Sviestą, cukrų bei sirupą sudedam į nedidelį puodą ir kaitinam, kol visi ingredientai ištirps. Kokoso drožles sumaišyti su druska bei miltais ir supilti į sviesto bei cukrų mišinį. Gerai išmaišyti. Dėti arbatiniu šaukštelius tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant didelius tarpus. Kepti 1800 įkaitintoje orkaitėje 8-9 minutes. Ištraukus pora minučių palaukti, kol sausainiai sutvirtės ir mentele atsargiai perkelti ant grotelių.

Šaltinis: marthastewart.com

19 comments on “Kokosiniai traškučiaiAdd yours →

    1. Kažkada laiko atsiras ir mano receptams. Greit įrašai bus retesni, nes vėl prasidės darbas, mokslai, o dabar stegiuosi išnaudot kiekvieną dieną

  1. Vargšeliai sausainėliai, jei jiems karštis nepatinka 😀 O atrodo tai super. Aš, kaip ir Mademoiselle, gaminti nespėju – bet saugotis tai lengvai :))

  2. Ačiū, siūlau išbandyti ir jums, tik gal palaukt kiek vėsesnių orų. Nes tik iškepus buvo kieti ir traškūs, o kitą dieną atėjau, čiupau vieną iš kelių paliktų sausainiukų, o jis sutrupėjo mano rankose, tapo minkštu ir beformiu. Matosi, jog jiems per karšta ir drėgna

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*