Savaitgaliais arba ateina didžiulis noras gaminti ir virtuvėje praleidi po kelias valandas ruošdamas pietus, arba galvoji ką čia pagaminus, kad būtų kuo greičiau. Vakar kaip tik ir buvo pastarasis variantas. Gerai, jog ryte pamačiau šį receptą ir jau žinojau, kas bus pietums. Reikiamų produktų turbūt visi rasite savo virtuvėse, gamindami teužtruksite 15-20 minučių ir štai paprasti, bet neprasti dėl ypač skanių balzaminiu padažu pagardintų paprikų, jau paruošti.
6 stori kiaulienos karbonadai;
3 česnako skiltelės, susmulkintos;
2 paprikos, supjaustytos juostelėmis;
1/4 puodelio balzaminio acto;
alyvuogių aliejaus;
druskos;
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Pabarstyti kiaulieną pipirais bei druska ir apkepti aliejuje, kol gerai iškeps. Išėmus mėsą laikyti šiltai. Keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies apkepti paprikos juosteles. Kepti vis pamaišant, kol paprikos pradės minkštėti, tada suberti smukintą česnaką ir dar pusę minutės pakepti. Supilti balzaminį actą ir leisti nugaruoti, kad paprikos pasidengtų beveik sirupo konsistencijos padažu.
Patiekti uždėjus paprikas ant mėsos.
Šaltinis: Tide and Thyme (dot) com
atrodo itin gardžiai..;) paprikas labai mėgstu ir toks patiekimas prie mėsos itin vilioja..;)
Ačiū, vyrui labai patiko tokie pietūs. Aš irgi paprikų labai mėgstu, todėl vos pamačius tokį jų paruošimą, iškart ir išbandžiau. Manau, kol jų bus, dar tikrai ne kartą taip ruošiu
Kai pamačiau šį receptą, supratau, kad tai labai tiesus ir greitas kelias į mano vyro širdį 😀 be to, labai gražiai atrodo 🙂
Sima, tu labai teisi. Aš taip ir pamaloninau saviškio skrandį, visą savaitę nomalaus naminio maisto negavusį
Mhm vyrai čia turėtų kaip tiesioginę meilės išraišką suprasti :]]
Ne į temą, bet puslapyje pasigendu paieškos laukelio. Per archyvą pereiti be šansų, o tarp žymų irgi ne viskas yra… 😉
O kad aš žinočiau, kur jį įdėti 🙂 Ieškau vis dar
Balzaminės daržovės yra gėrių gėris 🙂
Šis maniškiui irgi labai patiktų 😉 Niekaip nepriprantu prie puslapio pasikeitimų, įėjus vis pagalvoju, kad ne ten pataikiau 😀
Greit priprasi prie pasikeitimų, vėl bus n metų 🙂