Kartais norisi saldaus, skanaus ir sveiko. Štai vienas iš variantų – keksiukai su daržovėmis bei sūriu. Daržovių tikrai nesijaučia, morkos ir cukinijos „ištirpsta“ suteikdamos kepiniui saldumo, patys keksiukai tokie minkštučiai, kad paspaudus, greit vėl atšoka į pradinę būseną.
1 ½ puodelio miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 puodelis smulkia burokine tarka tarkuotų morkų;
1 puodelis stambia burokine tarka tarkuotų cukinijų;
1 puodelis tarkuoto čederio sūrio;
2 kiaušiniai;
½ puodelio natūralaus jogurto (originaliam recepte buvo pienas, bet su jogurtu man visada geriau pavyksta);
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus;
Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Sudėti tarkuotas morkas, cukiniją ir pusę kiekio sūrio, pabarstyti druska, pipirais ir išmaišyti. Kitame inde išplakti kiaušinius su jogurtu bei aliejumi. Supilti į miltų bei daržovių mišinį ir gerai išmaišyti. Masę sukrėsti išdalinti į dvylika keksiukų formelių (man gavosi tik 10), pabarstyti likusiu sūriu. Kepti 180¬∞C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Šaltinis: http://www.taste.com.au
Geras 🙂 Kažkaip nesaldžių keksiukų dar nebandžiau kepti. Reikės kada susiruošti 🙂
Niekada dar nebandžiau gamint nesaldžių keksiukų… O šie tokie viliojantys! mm:)
Visada būna pirmas kartas 🙂 Man ir dukrytei jie labai patiko, o ir vyras ragaudamas nesuprato iš ko (cukinijų jis nevalgo), tik pasakė, jog mėsos trūksta 😀
Turiu keksiukų receptų knygą. Ten yra daug nesaldžių. Su špinatais, alyvuogėm ir net su kumpiu 🙂 Reikės sukaupti drąsą ir pabandyti 🙂
o gal galėtum pasidalinti kur pirkai tą knygą ir kiek ji tau kainavo?
Noreciau suzinoti tos knygos pavadinima 🙂 bandziau ieskoti tokios knygos, radau tik LINKSMIEJI KEKSIUKAI, bet ten darzoviniu nera.
Manau čia kalba apie anglišką keksiukų knygą, lietuviško atitikmens nelabai yra.
Bet koks nesaldus pyrags gali virsti keksiukais. Su kumpiu, sūriu ir alyvuogėmis esu kepus pyragą, tai manau skanu būtų ir kaip keksiukus iškepus.
Eina sau, net nemąsčiusi praryčiau. Ech, kad taip man laiko ką nors pasigaminti (ir jėgų)…
Dabar jau aš irgi apie tą patį svajoju 🙂 turėjau prieš tai pora savaičių darbo namie, tai tik kepiau, viriau, gyvenau nuo ryto iki vakaro virtuvėje, o dabar tik svajoju apie „Šokolado savaitę“ ir kaip noriu kažką išsikept, bet dvi savaites teks apie tai pamiršt 🙁
nesuprantu, ką netaip dariau – keksiukai drėgnoki… Na, gal dėl to, kad karštus valgėm.
Gal, kad karštus valgėt, o gal daržovės labai sultingos buvo, kartais tokiu atveju galima skystį nuspaust rankomis
na, dabar valgau atvėsusį – pnašiau į keksą, bet išskirtinio minkštumo nejaučiu… gal persistengiau su daržovėmis? kai sumišiau du puodelius daržovių su pusantro puodelio miltų – gavsi daržovės, voliotos miltuose, o ne miltai su daržovėmis. Na, bet kokiu atveju, nor ir šiek tiek kitokie gavosi (nelabai įmanoma suspausti, pvz) – skanūs, geras užkandis.
O gal ir sūris kaltas? Juk yra jo ir minkšto ir brandinto, aš turėjau minkštą raudoną čederį, jį ir dėjau. Manasis gražiai ištirpo ir tose vietose ir liko skylės. O dėl daržovių, aš pridėjau juos į puodelius nespausdama, oro tarpų tikrai buvo, gal dėl to jų mažiau gavosi? Pažiūrėjus į šaltinyje pateiktą nuotrauką irgi jie nebuvo tokie iškilę, todėl nustebau, kad man gavosi tokie puručiai.
aišku, o aš dėjau į puodelius tankiai, be to, naudojau kietąjį ementalio sūrį (labai skanus sūris, turintis tokį griteinėlės atspalvį). Mano keksiukai, beje, irgi stipriai iškilo, tačiau tekstūra tankesnė negu tavo nuotraukoje, nėra tokių didelių plyšių. Ir gavosi visi 12, bežiūrint buvo baisu, kad iš formelių tuoj išlips šokti po visą orkaitę 🙂 Aš juos nufotografavu, įkelsiu į priestalo 😉
Ementalis skanus, bet kietas kitaip lydosi ir efektas jo visai kitoks bus
Labai labai skanūs keksiukai! Super! Tik kažin kodėl jie man iškilo ir paskui sukrito… Bet skonio tas nekeičia juk – labai labai skanu!!!
Kad jie sukrinta, tai jau tikrai. O kiek vnt kepei? Aš išdėliojau tešlą į 10 formelių, tai nors didesni liko po sukritimo
Oi, man daugiau išėjo. Aš visad „nedadedu“ kažkodėl, tai man iš 12 normos koks 18 gaunasi :)))))
O man visada atrodo, kad per mažai tešlos įdedu 😀 užtat kruanu negailėdama ir iškepa mažiau nei dvylika keksiukų
skanu skanu! kepiau praeitą savaitę iš dvigubo kiekio, gavosi 26 keksiukai (: sušėriau draugams, visi lapnojo net ausys linksėjo. labai patiko švelni tekstūra ir konsistencija, tikrai dar kartosiu
Taip, šie kad ir nesaldūs, bet labai gerai valgosi 🙂
Sugalvojau gaminti keksiukus ,kuo galima pakeisti sūrį.
Galima sūrio nedėt, bet tada visia kitokia tekstūra keksiukų bus, nebus jie tokie minkštučiai. Nejaugi jokio sūrio neturit? Nebūtinai čederio, tiks ir koks lietuviškas gerai besilydantis
Tik jokiu budu nedekit fermentinio surio. gavosi visiskas pravalas: keksiukai skesta aliejuje, labai riebus, skonis kaip omleto, neatlimpa nuo popiereliu visiskai, subliuske. primena nevykusio surio sufle. taip, kad bet koks suris netiks
Ačiū, kad pasidalinote. Kietasis fermentinis sūris, tai tikrai tinka į juos, o va dėl minkšto tai ir nežinojau, kad jis taip riebalus paleidžia. Gaila, kad keksiukai nepavyko
as dar mesos dejau ir daugiau surio.
gavosi skanus
Kepiau patiko ir dar kepsiu tik šį kart kokio rūkyto mėsgalio šmotelį mestelsiu 😉
Mano vyro žodžiai 😀
Skaniai atrodo, darysiu savaitgali… 🙂
beje man atrodo su moliugu irgi skaniai butu vietoj cukinijos :
Taip, cukiniją galite pakeisti moliūgu, tik moliūgai daug kvapnesni, turi daugiau skonio nei cukinijos, todėl pasikeis ir pats keksiuko skonis.
Kepiau ir aš, tačiau neturėjau cukinijos, ją pakeičiau paprika ir brokoliu (smulkiai supjausčiau), na ir svogūno laiškų pripjausčiau. Lakiausi proporcijų – kiek reikėjo cukinijų, tiek vietoj jos dėjau kitų daržovių.
Čederio taip pat neturėjau, tad dėjau paprasto sūrio. Viskas pavyko labai puikiai, visa šeimyna valgė 🙂
Labai skaniai skamba ir jūsiškis variantas! O čederį ir aš dažnai paprastu sūriu keičiu 😉