Pavasaris atėmė visą mūsų laiką ir namie mus rasti sunku, būnam iki vėlumos lauke, grįžus jau ir į lovas keliaut reikia, o ryte vėl viskas prasideda iš pradžių – darbas, po jo vėl pramogos lauke ir miegas. O kur dar pasikapstymai darže. Taip ir nepastebėjau kaip pralėkė kelios savaitės. Pamiršau ir pasidžiaugt, kad visą šį mėnesį „Moters savaitė“ žurnalas spausdino mano receptus.
Mažai kepu ir saldumynų, bet šiems keksiukams nesugebėjau atsispirti. Jie puikiai tiks paįvairinti pusryčių meniu. Lengva paruošti, tik kad būtų greičiau, miltus sumaišykite iš vakaro, tada tik liks kitus ingredientus išsiplakt, sumaišyti ir kepti. Po pusvalandžio jau gardžiuosite šiais nuostabiais, puriais ir sveikesniais keksiukais su uogomis. Aš panaudojau šaldytas šilauoges, bet puikiai tiks ir mėlynės, avietės.
¾ puodelio rupių kvietinių miltų,
¾ puodelio miltų,
¼ puodelio kviečių gemalų,
½ a.š. sodos,
½ puodelio muskovado cukraus,
¾ puodelio natūralaus jogurto,
¼ puodelio ištirpinto kokosų aliejaus
2 kiaušiniai,
1 ½ puodelio šilauogių.
Abiejų rūšių miltus, gemalus ir sodą sumaišykite nedideliame inde. Kitame inde išplakite kokosų aliejų, jogurtą, cukrų ir kiaušinius. Suberkite miltų mišinį, išmaišykite, tada suberkite šilauoges ir dar kartą permaišykite. Išdalinkite tešlą į 12 keksiukų formelių ir kepkite 180°C temperatūroje 25 minutes. Atvėsinkite ant grotelių.
Šaltinis: Martha Steward Living magazine, June 2013
noriu pasakit kad labai jusu skanus keksiukai is nuttelos ir noriu padekot.
Prašom. Džiugu jog keksiukai su nutella patiko. Išbandykite ir kitus. O komentarus matau prie bet kurio įrašo