Dar preitam „Debesų“ žiemos numeriui ruošta kiaulienos išpjova su kava sužavėjo mus savo skoniu. Kavos ir prieskonių mišiniu įtrinta mėsa įgauna dūmo skonį. Man skaniausia pasirodė ne karšta, bet šalta.
2 v.š. maltos kavos,
1 a.š. maltų kajeno pipirų,
1 a.š. demerara cukraus,
2 a.š. druskos,
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 (600-700 g) kiaulienos išpjova
Maltą kavą, kajeno pipirus, cukrų, druską ir alyvuogių aliejų sumaišykite ir mišiniu įtrinkite mėsą. Įtrintą mėsą palike stovėti 3-4 valandoms arba per naktį.
Kepkite orkaitėje po griliumi 30 minučių, kas 7-8 minutes vis pavartant. Iškepus užkloti folija ir palikti 10 minučių pailsėti.
Šaltinis: idėją radau „Fine cooking“ žurnale
Be galo sudomino 🙂 Nemėgstu kepti kiaulienos orkaitėje, nes gaunasi sausa…bet šitas vaizdas nuteikia pabandymui 🙂
Čia kepta orkaitėje po griliumi. Dėl aukštos temperatūros iškart susidaro plutelė, kuri neleidžia mėsos sultims ištekėti ir mėsa nebus sausa. Priklausomai nuo išpjovos dydžio, gali reikti kepti ir trumpiau, svarbiausia – neperkepti ir vėliau leisti mėsai pailsėti užklojus folija.
Skamba labai įdomiai…o ji ne sausoka…aš suprantu, išpjova visada mikšta, lengva. Ai nekreipk dėmesio, aš tiesiog mėgstu mažiau nei vidutiniškai keptą:) Labai sudominai su šiuo receptu, bus išbandytas:)
Ne, tikrai nebus sausa, jeigu neperkepsite. Labai negražiai supjausčiau čia, nes nemoku karštos gražiai pjauti. Man šalta buvo daug skanesnė ir atrodė drėgnesnė, tada ir pjaustėsi plonais, lygiais gabalėliais.
Kaip man gaila, kad tada pamiršom paragaut… Teks gamint matyt 😀
Teks, Beata jau pasigamino 🙂
Kaip įdomiai 🙂
Išbandyk 😉
Help 🙂 pas mane grilis rašo 300 oC temperatūrą, nebus per didelė???
Pas mane maksimali 250 oC, tai gali pamažinti ir per arti grilio nedėk