Kama miltai – estiškas produktas pagamintas iš skrudintų maltų rugių, miežių, kviečių ir žirnių (gali būti ir avižų). Lengvo riešutų kvapo ir skonio, kama miltai tinka įmaišyti į jogurtą, kefyrą, varškę ir taip praturti savo racioną mineralais, vitaminais ir skaidulomis. Sako, kad puikiai pakeičia sėlenas, be to, man dar ir skaniau. Su kama miltais gaminami įvairūs desertai, kepami blynai, keksai ir pan. Aš pabandžiau išsikepti keksiukų su kama miltais ir varške. Jie gavosi puručiai, skanučiai, su vos vos jaučiamu riešutiniu skoniu.
2 dideli kiaušiniai,
100 g cukraus,
100 g tirpinto sviesto,
50 g miltų,
50 g kama miltų,
50 g džiovintų spanguolių,
175 g homegenizuotos varškės (naudojau President),
1 a.š. kepimo miltelių.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, įmaišyti varškę, tirpintą sviestą ir gerai išplakti. Kvietinius ir kama miltus sumaišyti su kepimo milteliais, smulkintomis spanguolėmis ir atsargiai įmaišyti į kiaušinių bei varškės masę. Dėti po šaukštą tešlos į keksiukų kepimo formeles ir kepti įkaitintoje iki 200 0C temperatūros orkaitėje 15-18 minučių. Atvėsinti ant grotelių.
Šaltinis: pagal Nami-Nami
o tų miltų pirkt LT jau būna? Aš tik parodoj Litexpo ragavau, visai patiko.
Aš parodoj ir nusipirkau. Sakė, kad jų yra Maximosee ir berods Norfose, žadėjo, kad pasirodys. Bet netikrinau, nes pakankamai užsipirkau ir parodos metu
Aš tai tokius per akciją pirkau IKI: http://g1.delfi.lt//images/pix/530×0/c7a8fe97/desertas-estiskas-61091425.jpg
Mačiau ir Maximoj. Tai jau dabar viską iš eilės čia bandysiu 🙂
Manau čia tas pats. Gal dar akcija vyksta? Nes jau neturiu nė kruopelės kama miltų, man jie buvo labai skanūs tiek į kepinius, tiek vieni į jogurtą.
Pirkau savaitgalį šitų miltų Maximoje ir išbandžiau šiuos keksiukus, bet kadangi varškės neturėjau ir tai pastebėjau jau per vėlai, tai radau šaldytuve besibagiančio galiojimo Mascarponę ir sugalvojau kad reikia ją sunaudoti 🙂 Tai kaip ir viskas ok, skonis puikus, tik tiek kad bekepant keksiukai gražiai iškilo,o paskui ėmė ir taip pat gražiai sukrito 🙂 Nežinau kodėl, gal dėl tos Mascarponės, bet skoniui tai įtakos neturėjo 🙂 Kitą kartą mėginsiu su varške 🙂
Maskarponė mėgsta kepdama iškilti, o vėliau subliūkšti, tai galėjo ir įtakoti keksiukų išvaizdą