Juodojo šokolado triufelinis pyragas

Minkštas šokolado skonio pagrindo pyragas padengtas sodriu šokoladiniu triufelių įdaru patiks ne tik šokoladocholikams. Gaminimas nesudėtingas, šiek tiek ilgesnis nei baltojo šokolado triufelinio pyrago, bet rezultatai pranoksta lūkesčius. Galima kepti ir vietoj torto, nes skonis tikrai išskirtinis, prabangus. Buvo pasiūlymų pagrindą sulaistyti, tad jeigu mėgstat drėgnesnius kepinius, galite sulaistyti kava ar kokiu sirupu.

Pagrindui:

75 g sviesto;

1/3 puodelio cukraus;

2 kiaušiniai;

2/3 puodelio miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

1/4 puodelio kakavos miltelių;

50 g maltų migdolų (nuplikyti karštu vandeniu, nuimti odeles, pakepinti ir sumalti);

Triufelių masei:

350 g juodojo šokolado (naudojau 62 proc.);

100 g sviesto;

300 ml grietinėlės;

75 g pyrago trupinių (naudojau paprastus sausainius ir amaretti);

3 v.š. romo.

Pasiruošti 20 cm skersmens kepimo formą (kepiau 18 cm,). Ją ištepti sviestu. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakti iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir vis plakti. Atskirame dubenyje sumaišyti maltus migdolus, miltus, kakavos miltelius bei kepimo miltelius. Lėtai maišant, supilti į sviesto ir kiaušinių plakinį. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 1800 įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Atvėsinti ant grotelių. Kai atvės, sudėti į išplautą kepimo formą.

Sviestą, grietinėlę ir smulkintą šokoladą sudėti į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, vis maišant, kol gausis vienalytė masė. Atvėsinti ir įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Vėliau masę išsukti ir vėl dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Vėliau gerai ją išsukti, supilti romą, suberti trupinius, gerai išmaišyti ir sukrėsti ant pagrindo. Šaldyti nors tris valandas.

Šaltinis: J. Bellefontaine „What‚Äòs cooking chocolate“

49 comments on “Juodojo šokolado triufelinis pyragasAdd yours →

  1. hm..man truputį neaišku: o tą visą procesą, kur antroj pastraipoj parašyta, kur šokoladą, su sviestu ir grietinėle ir t.t. ištirpinti, tada dėti į šaldytuvą, po šaldytuvo išsukti, tada vėl į šaldytuvą, po to vėl išsukti? Ir tada viską sudėti ant tos masės, kur orkaitėj kepė ar kaip?

  2. Di, gali atlėkt, dar turim, nereikės alpinėt 😉

    Siggy, ištirpinus šokoladą su grietinėle ir sviestu, atvėsini iki kambario temperatūros, tada dedi 30 min į šaldytuvą, ištraukus išsuki, kad masė būtų puresnė ir neliktų gumuliukų ir pan, nes viršus apsitraukia. Tada vėl dedi pusvlaandžiui, o jau kai ištrauki, išsuki, įmaišai likusius produktus ir kreti ant iškepto pagrindo. Šaldai ir valgai.

    Indre, skanaus.

  3. Taip, pavyko labai puikiai 🙂 tik jeigu seniau turėjau stebėt ir vis sukiot, kad nesudegtų, dabar turiu stebėt, kad būželis nenureguliuotų temperatūrų bei laiko, nes oi oi kaip jai tai patinka 😀 tik įdedi kept, o jau pypsi, kad iškepė

  4. isbandziau ir galiu pasakyti,kad.. SUPER! labai labai skanus.dbr va kaip tik sedziu ir valgau ir negaliu sustoti.
    Forelle, Jusu receptai nuostabus!

  5. mmmm niam čept čept čept mmmmmm
    super receptas! tik man kažko glajus ne toks kietas gavosi, nei pas Jus nuotraukoj matosi, bet skonio nepagadino ne kiek 😀

  6. aha, valgėm tai greit ir daug 😀 šaldytuve laikiau per naktį. galvoju, gal nuo grietinėlės riebumo priklauso? mano 10 proc.buvo. visa kita tai taip pat

  7. 😀 norėjau paklaust po kiek laiko nuo pagaminimo valgėt, o ne kaip greit ir kiek 😀 ech, vis dar esu išsiblaškius.
    Galėjo ir grietinėlė turėt įtakos, aš su plakamąja gaminau, ji tikrai geriau suriša. bet gal minkštas ne taip ir blogai buvo

  8. Atėjo ir pas mane laikas šiam pyragui, kepsiu savaitgaliui – uošvienės gimtadienis. Kadangi forma pas mane didesnė nei reikia, tai darysiu iš 1,5 normos 😉

  9. Forelle, tiek pagyru dar nebuvau girdejusi uz joki torta kiek uz si 😀 Maniskis tau perdave du nusilenkimus uz recepta, o svogeris sake uz ji zmonu galetu uzmusti 🙂

  10. O Forelle, pagrindui naudojai paprastą kakavą ar šokoladinę? Bandysiu kepti tėčio gimtadieniui, tikiuosi, kad nebus labai sunku kaip pirmajam torto kepimui 🙂

  11. Nu tikrai nieko sudėtingo ir laaaabai gardu. 10 balų! P.S. aš dar ir pagrindą palaisčiau romu, ir vis tiek dar galėtų būtu drėgnesnis. Nu bet čia skonio reikalas 🙂

  12. Pritariu dėl pagrindo drėgnumo, nežiau kodėl visose mano turimose knygose tortų biskvitai, pagrindai nėra laistomi, kai kada dar nieko tokio, bet kitą kartą ir paspringt galima. Šis kai nestoras pagrindas, tai nelaisčiau, bet tikrai būtų ne prošalį

  13. Labas, Forelle! Seku jūsų blogą jau senai, o ir eksperimentuodama virtuvėje jūsų receptais nenusivyliau 😉
    Planuoju šį pyragą/torčiuką kepti draugui su gimtadieniu ir iškilo klausimas dėl transportavimo.. Ar pagaminus ir palaikius pyragą per naktį šaldytuve, nieko jam nenutiks kelionėje apie 3 val?

  14. Sveiki, man pagrindas nesigavo. bet as man rodos tokiais matavimais kaip stikline ar pan nemoku naudotis. Sakykit kiek stikline yra ml? Kazkoks baisiai kietas padas gavos.. 🙁

  15. Puodelis atitinka 237 ml, pagal receptą miltų 75 g, cukraus 75g, maltų migdolų 50 g. Jeigu labai kietas padas, gal galima jį sulaistyti? Tikrai būtų skaniau

  16. Turiu aš dėžutę pirktinių triufelių,kaip manot, jei sutrynus,truputį sviesto ar grietinėlės dar pridėjus ar gautųsi ta triufelių masė?:)

  17. Tortas dieviskas vien todel kad triufelinis!!! Bet kita karta pagrinda daryciau kitoki, sis buvo kiek sausokas… Galbut daryciau su daugiau riesutu, kad gautusi a la zaliavalgiskas pagrindas. Aciu uz recepta!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*