Jogurto sūris skamba labai intriguojančiai, mane ir pačią šis pavadinimas sudomino, bet jis visai neprimins mums įprasto kieto sūrio. Kai kur galima surasti, jog toks nuvarvintas (tik daug trumpiau) jogurtas vadinamas graikišku jogurtu, bet šis turės visai kitokį, kiek sausesnį ir varškę priminantį skonį. Ilgai laikant pakabintą jogurtą, gauta masė tampa labai tiršta, iš jos galima formuoti rutuliukus apvoliotus riešutuose, prieskoniuose ar pesto padaže, o prie jų labai tinka traškūs krekeriai.
Natūralaus jogurto (geriau naminio);
Jogurtą supilti į dvigubą ar trigubą malės gabalą ir pakabinti, kad nuvarvėtų. Galima sutrinti iki vientisos masės.
Krekeriams:
200 g miltų;
50 g rupių kvietinių miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
115 ml vandens;
25 ml alyvuogių aliejaus, plius patepimui;
½ a.š. druskos;
1 a.š paprikos miltelių;
½ a.š. kajeno pipirų;
¼ a.š. maltų juodųjų pipirų.
Sumaišyti sausus ingredientus, tada supilti vandenį ir aliejų, gerai išmaišyti ir išminkyti. Tešlą suvyniojus padėti 0,5-1 valandai į šaldytuvą. Padalinti tešlą į keturias dalis, labai plonai iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Kepti įkaitintoje 220 C temperatūroje 6-7 minutes.
Šaltinis: krekeriai iš Our kitchen
Didelis nuostabumynas čia turėtų būti.
visai panašiai, kaip su panyru galima daryti, tik turiu jausmą, kad šis sūris rūgštesnis ir netoks švelnus, kaip panyras? 🙂
Panyras kietesnis, tikrai nieko panašaus su šiuo nepadarysi, ir tikrai, šis rūgštesnis, kaip kad rašiau, panašesnis skoniu į varškę. Kai vėl parsivešiu naminio pieno ir pasidarysiu jogurto, parodysiu ką dar galima iš šio jogurto sūrio pasidaryti 😉
man tokio nuvarvinimo rezultatas labiausiai primena tepamus varškės sūrelius tiesiog.
Taip, labai primena, ypač priklauso nuo to kiek laiko varvinsi. O paskui jau galima įmaišyti kokių tik nori priedų
Aš irgi tokį jogurto sūrį mėgstu iš naminio jogurto gaminti. Rutuliukai turėtų būti labai skanūs.
keista, kad vadinate suriu 🙂 bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi… cia tikrai tas taip vadinamas graikiskas jogurtas, arba arabiskai labneh 🙂 mes kas ryta ji padruskine ir alyvuogiu aliejumi pasigardine su arbata, duona ir alyvuogem kertam 🙂 dar labai skanu su metom ir agurku.. geriu geris 🙂
Sūriu vadinamas (nors jau ir knygoje bei internete radus) kai labai ilgai varvinamas, tada galima formuoti rankomis. Trumpiau varvintas panašus į graikišką jogurtą i tikrai galima jį pakeisti tiek desertuose, tiek kažkokiems pagardams. Su agurku labai skanu ir gaivu