Mes šiame marinate marinavome vištienos krūtinėlę ir vėliau kepėme ant žarijų, bet jis tinka ir baltai žuviai, pvz., menkei. Vištienos šašlykai gavosi minkštučiai, švelnaus skonio, vyrai pasigedo aštrumo juose, bet galima tai pakeisti įdedant daugiau kajeno pipirų.
150 g natūralaus jogurto;
1 smulkinta česnako skiltelė;
1 a.š. malto kumino (dėjau maltus kmynus);
½ a.š. kajeno pipirų;
¾ a.š. kurkumos;
Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Visus ingredientus sumaišyti. Paruoštus vištienos gabaliukus sudėti į marinatą ir palaikyti jame pernakt.
Šaltinis: „Ainsley‚Äòs big cook out“, 1999
Oioioi, kaip man jis tiktų rytojui 🙂 Kokiam kiekiui vištienos skirtas?
Aš tokiam marinate marinavau trijų vištų krūtinelės
Mmm, kaip gardu, progai esant, išbandysiu veganizuotą versiją: su ryžių/dar kažkieno jogurtu ir sojos kepsneliais 🙂
Būtų įdomu paragaut. Aš niekaip dar nenusiperku paragaut ryžių jogurto, sojinis tai nepatiko