Labai skanus, drėgnas ir kartu lengvas bei purus bananų pyragas. Nėra ypatingai saldus, todėl puikiai derės su šokoladiniu glajumi. Labai tinkamas penktadienio vakarienei 🙂
125 g sviesto, kambario temperatūros;
3/4 puodelio (150 g) šviesaus rudojo cukraus;
2 kiaušiniai;
1 1/2 puodelio (apie 22o g) 405 D tipo miltų (pvz. „Karališkų“);
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. kepimo sodos;
3 vidutinio dydžio bananai;
2/3 puodelio (160 ml) natūralaus jogurto.
Bananus sutrinti šakute, bet ne iki vientisos masės, o palikti ir nedidelių bananų gabaliukų. Sviestą išsukti su cukrumi, po vieną mušti kiaušinį ir maišyti. Supilti trintus bananus, jogurtą ir vėl gerai išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei soda, gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į sviestu pateptu kepimo formą ir dėti į įkaitintą iki 180 0C laipsnių orkaitę ir kepti 45-50 minutes. Atvėsinti ant grotelių, galima aplieti šokoladu ar kitu glajumi.
Šaltinis: adaptuota pagal „The Australian Women‘s Weekly cookbooks: quick mix cakes“
Nooooriu:) !
Mmmm.. man tokie patys skaniausi. Kaip tik vakarienei 🙂
Ir vakarienei, ir pusryčiams, o vienam maža ir pietums labai tiko 🙂
O mes su šiuo pyragu atšventėm kovo 11-ąją 🙂 Labai tiko ir mažiems, ir dideliems. Man patiko, kad drėgnas ir ne per saldus.
Džiaugiuosi, jog šis pyragas jums patiko taip kaip ir mums
Man jis nerealus…kepsiu nnn kartu…aciu
rekomenduoju, labai skanus 🙂 ir sokolado glajus itin tiko
Prisidedu prie giriančių. Tik aš visada tingiu terliotis su glajais, tai ir šį kartą vietoj glajaus, jau supylus tešlą į formą, primėčiau smulkiai laužyto šokolado ir jį „paskandinau“. Gavos labai skanu 🙂
Labai skaniai skamba Jūsų pyrago patobulinimas 😉 ir džiaugiuosi, kad pyragas patiko ir pavyko
Tikrai nuostabaus skonio pyragas gavosi! Tik man kažkodėl saldokas išėjo… Bet greitai ištirpo burnose. 🙂
Saldumas priklauso nuo bananų ir ar baltą cukrų naudojote ar rudąjį. Baltas daug saldesnis, todėl jo dėčiau truputį mažiau
Puikus pyragėlis!
Karštą valgėm su šaldytom trintom braškėm…mmm…tobula. Atvėsęs irgi skanus 😉