Cannelloni makaronai;
malta mėsa;
1 svogūnas;
pipirai ir/ar kiti prieskoniai mėsai;
druska;
Padažui:
1 svogūnas;
2 v.š. sviesto;
1 v.š. miltų;
1 v.š. garstyčių (nebūtinos);
200 ml grietinėlės;
tarkuoto sūrio;
druskos;
žalumynų.
Į maltą mėsą sudedi smulkiai supjaustytus svogūnus, prieskonius, druską, ir gerai išmaišyti. Gerai prikišti į nevirtus cannelloni makaronus ir išdėlioti kepimo inde, taip, kad vienas su kitu nesiliestu (išsiplečia kepimo metu).
Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Suberti miltus ir pakepinti maišant 1 minutę. Sudėti garstyčias, supilti grietinėlę ir užvirti. Padažu užpilti įdarytus makaronus, pasūdyti, pabarstyti sūriu ir žalumynais. Jeigu padažo per mažai ir makaronai neapsemti, pripilti verdančio vandens ar sultinio. Kepti orkaitėje 20-25 minutes.
labai skanus patiekaliukas, gaila, kad mano mergaitė nelabai mėgsta patiekalus, kurie yra įdaryti mėsa :))
Super, tik neįsivaizduoju, kaip tie makaronai atrodo parduotuvėj 🙂
Pasižiūrėk čia
http://img209.imageshack.us/img209/986/rurkipuste1jp.jpg
tuščiaviduriai vamzdeliai, juo prikemši įdaro ir troškini, ar verdi.
Pries kemsant mesyte, galima makaronus vos vos apvirti, tada jie buna grazesnes formos (nesubliuske) ir patiekalas greiciau paruosiamas. Tik nepervirkit 🙂
Bet tada sunku įdaro įdėti. Ir šiaip ant pakelio būna parašyta ar reikia apvirti ar ne
o kokio karscio orkaiteje kepate? as ka bekepciau man dugnas svyla, virsus apskrunda o vidurys buna nedakepes. tai bijau kad si karta ir farsas nedakeps.tai kaip kepti?
Kepu senoe dujinėje orkaitėje, kurios net durelės normaliai neužsidaro 🙂 Kepu stikliniame inde, vidutinėje temperatūroje. Pradžioje galima uždengti (folija ar dangčiu, jeigu indas turi), o prieš kepimo pabaigą atidengti, kad apksrustų, taip ir geriau išsitroškina mėsa. Dugnas neturėtų svilti, nes padažo pilasi nemažai, kad apsemtų makaronus, ir dar iškepus jo lieka.
manyciau, kad butu galima kepti ir mikrobangeje… kaip manote? nes mano orkaite dujine jau atgyvenus.
Manau, kad galima. Aš neturiu mikrobangų krosnelės, tai net nežinau tiksliai kas ten įmanoma, bet jeigu pyragus kepa, tai ir šis patiekalas pavyks
Super skonis. Manau visas gardumas tai padazas. Mano isrankioji dukryte valgo ir giria. Zinoma maloni proceso dalis buvo padeti mamai kimsti makaronus 🙂
bandysiu dabar gaminti,kaip gausis pakomentuosiu dar cia 🙂
Perziurejau keleta sio patiekalo kepimo budu ir siame man labai patiko padazas…. skaitant, net seiles susikaupe….tai nusprendziau, jog siandien kepsiu. Aciu labai….
Tikrai nenusivilsit, man čia vienas ir skaniausių variantų
Padazas netgi labai vykes! Atvirai- skaitant galvojau, kad bus ‘a le patunintas besamelis’,bet realiai gavosi tikrai daug skaniau. Dekui! (labai rekomeduoju dar dziovintu kokybisku krapu ir svieziu petrazoliu-pasaka!)
Super… vakar kepiau… gavosi pasaka. As labai megstu lazanija tai gaminau su mintim apie ja. I farsa maisant nepagailejau pomidoru pastos, tai buvo vietoj raudonojo padazo, ant virsaus sudejau pomidoru, jog viska uzdengtu ir padaziuka dariau tirstesni…. Gavosi….SUPER.. Manau sis patiekalas pateks i mano megstamiausiu penketuka… Aciu dar karta…
Jūsų variantas tikrai skaniai skamba. Improvizuoju ir aš kaskart vis kitaip pagamindama, tiek keisdama mėsą, tiek prieskonius ir pan.