Įdaryti Cannelloni makaronai grietinėlės padaže

Cannelloni makaronai;

malta mėsa;

1 svogūnas;

pipirai ir/ar kiti prieskoniai mėsai;

druska;

Padažui:

1 svogūnas;

2 v.š. sviesto;

1 v.š. miltų;

1 v.š. garstyčių (nebūtinos);

200 ml grietinėlės;

tarkuoto sūrio;

druskos;

žalumynų.

Į maltą mėsą sudedi smulkiai supjaustytus svogūnus, prieskonius, druską, ir gerai išmaišyti. Gerai prikišti į nevirtus cannelloni makaronus ir išdėlioti kepimo inde, taip, kad vienas su kitu nesiliestu (išsiplečia kepimo metu).

Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Suberti miltus ir pakepinti maišant 1 minutę. Sudėti garstyčias, supilti grietinėlę ir užvirti. Padažu užpilti įdarytus makaronus, pasūdyti, pabarstyti sūriu ir žalumynais. Jeigu padažo per mažai ir makaronai neapsemti, pripilti verdančio vandens ar sultinio. Kepti orkaitėje 20-25 minutes.

16 comments on “Įdaryti Cannelloni makaronai grietinėlės padažeAdd yours →

  1. labai skanus patiekaliukas, gaila, kad mano mergaitė nelabai mėgsta patiekalus, kurie yra įdaryti mėsa :))

  2. Pries kemsant mesyte, galima makaronus vos vos apvirti, tada jie buna grazesnes formos (nesubliuske) ir patiekalas greiciau paruosiamas. Tik nepervirkit 🙂

  3. o kokio karscio orkaiteje kepate? as ka bekepciau man dugnas svyla, virsus apskrunda o vidurys buna nedakepes. tai bijau kad si karta ir farsas nedakeps.tai kaip kepti?

  4. Kepu senoe dujinėje orkaitėje, kurios net durelės normaliai neužsidaro 🙂 Kepu stikliniame inde, vidutinėje temperatūroje. Pradžioje galima uždengti (folija ar dangčiu, jeigu indas turi), o prieš kepimo pabaigą atidengti, kad apksrustų, taip ir geriau išsitroškina mėsa. Dugnas neturėtų svilti, nes padažo pilasi nemažai, kad apsemtų makaronus, ir dar iškepus jo lieka.

  5. Manau, kad galima. Aš neturiu mikrobangų krosnelės, tai net nežinau tiksliai kas ten įmanoma, bet jeigu pyragus kepa, tai ir šis patiekalas pavyks

  6. Super skonis. Manau visas gardumas tai padazas. Mano isrankioji dukryte valgo ir giria. Zinoma maloni proceso dalis buvo padeti mamai kimsti makaronus 🙂

  7. Perziurejau keleta sio patiekalo kepimo budu ir siame man labai patiko padazas…. skaitant, net seiles susikaupe….tai nusprendziau, jog siandien kepsiu. Aciu labai….

      1. Padazas netgi labai vykes! Atvirai- skaitant galvojau, kad bus ‘a le patunintas besamelis’,bet realiai gavosi tikrai daug skaniau. Dekui! (labai rekomeduoju dar dziovintu kokybisku krapu ir svieziu petrazoliu-pasaka!)

  8. Super… vakar kepiau… gavosi pasaka. As labai megstu lazanija tai gaminau su mintim apie ja. I farsa maisant nepagailejau pomidoru pastos, tai buvo vietoj raudonojo padazo, ant virsaus sudejau pomidoru, jog viska uzdengtu ir padaziuka dariau tirstesni…. Gavosi….SUPER.. Manau sis patiekalas pateks i mano megstamiausiu penketuka… Aciu dar karta…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*