Ką gaminat iš avokadų? Aš dažniausiai sunaudodavau salotoms arba suvalgydavau vienus, paskanintus citrinos sultimis, česnaku, pipirais ir druska. Šiandien išdrįsau išbandyti kažką naujo ir neįprasto – gruzdintus avokadus. Likau sužavėta: vidus kreminis, viršus traškus, skanūs tiek karšti, tiek ir pravėsę.
Aliejus gruzdinimui;
1/4¬† puodelio miltų;
2¬† išplakti kiaušiniai;
1 ¾¬† puodelio panko (japoniškų džiūvesėlių) (naudojau įprastus);
2¬† sunokę avokadai, nulupti ir supjaustyti juostelėmis;
druskos.
Avokadus apvolioti miltuose, nukračius jų perteklių merkti į kiaušinių plakinį, apvolioti džiūvesėliuose ir apie minutę ar mažiau pavirti aliejuje. Valgyti dar šiltus su druska.
Šaltinis: myrecipes.com
Va čia įdomu, taip keptas avokadas, niekad nebandžiau, o šalti jau nebeskanūs?
Skanūs ir šilti, ir šalti. Nors šilti gal labiau patiko
labai įdomi idėja – aš irgi valgydavau vis salotos ar užtepusi ant duonos.. ekstremaliausiu atveju gamindavau šokoladinį pudingą.
Apie šokoladinį pudingą negirdėjus, tikrai jau ekstremalu. Kad tortų, pyragams pertepams naudoja, tai mačiau bet nesužavėjo, o čia pudingas. Yra pas tave receptas?
ne, nėra – išnyko greičiau nei nufotografuotas, bet ir nebuvo labai fotogeniškas ,)
man regisi, turėtų būti toks pats receptas kaip pertepimams. aš gaminau avokadas plius datulės (šviežios) plius kakava.
mhhhh, mėgstu avokadus, be nieko. o čia toks viliojantis receptukas !
Išbandyk, gal patiks 😉