Gruzdinti avokadai

Ką gaminat iš avokadų? Aš dažniausiai sunaudodavau salotoms arba suvalgydavau vienus, paskanintus citrinos sultimis, česnaku, pipirais ir druska. Šiandien išdrįsau išbandyti kažką naujo ir neįprasto – gruzdintus avokadus. Likau sužavėta: vidus kreminis, viršus traškus, skanūs tiek karšti, tiek ir pravėsę.

avok1

Aliejus gruzdinimui;

1/4¬† puodelio miltų;

2¬† išplakti kiaušiniai;

1 ¾¬† puodelio panko (japoniškų džiūvesėlių) (naudojau įprastus);

2¬† sunokę avokadai, nulupti ir supjaustyti juostelėmis;

druskos.

Avokadus apvolioti miltuose, nukračius jų perteklių merkti į kiaušinių plakinį, apvolioti džiūvesėliuose ir apie minutę ar mažiau pavirti aliejuje. Valgyti dar šiltus su druska.

Šaltinis: myrecipes.com

avok2

7 comments on “Gruzdinti avokadaiAdd yours →

  1. labai įdomi idėja – aš irgi valgydavau vis salotos ar užtepusi ant duonos.. ekstremaliausiu atveju gamindavau šokoladinį pudingą.

  2. Apie šokoladinį pudingą negirdėjus, tikrai jau ekstremalu. Kad tortų, pyragams pertepams naudoja, tai mačiau bet nesužavėjo, o čia pudingas. Yra pas tave receptas?

  3. ne, nėra – išnyko greičiau nei nufotografuotas, bet ir nebuvo labai fotogeniškas ,)
    man regisi, turėtų būti toks pats receptas kaip pertepimams. aš gaminau avokadas plius datulės (šviežios) plius kakava.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*