Gal kiek neįprastas, bet skanus apkepas su varške ir grikiais. Tik iškepęs jis trapus, sunkiai išlaiko formą. Apkepo spalva priklausys nuo kiaušinių.
1 puodelio (250 ml) virtų grikių kruopų (naudojau nekepintas);
200 g varškės;
½ puodelio grietinės;
2 kiaušiniai;
3 v.š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
Žiupsnelio cinamono; druskos;
Saujelė minkštų džiovintų abrikosų;
Sviesto, formai patepti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Sudėti grietinę, varškę ir vėl gerai išplakti. Suberti grikius, smulkiai pjaustytus abrikosus, gerai išmaišyti ir supilti sviestu išteptą kepimo formą. Kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 20-35 minutes. Ištraukus leisti truputį pravėsti.
Šaltinis: „Vegetariški patiekalai“, 2010
Gal kiek neįprastas, bet skanus apkepas su varške ir grikiais. Tik iškepęs jis trapus, sunkiai išlaiko formą, o spalva priklauso nuo kiaušinių.
1 puodelio (250 ml) virtų grikių kruopų (naudojau nekepintas);
200 g varškės;
½ puodelio grietinės;
2 kiaušiniai;
3 v.š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
Žiupsnelio cinamono; druskos;
Saujelė minkštų džiovintų abrikosų;
Sviesto, formai patepti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Sudėti grietinę, varškę ir vėl gerai išplakti. Suberti grikius, smulkiai pjaustytus abrikosus, gerai išmaišyti ir supilti sviestu išteptą kepimo formą. Kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 20-35 minutes. Ištraukus leisti truputį pravėsti.
Šaltinis: „Vegetariški patiekalai“, 2010
Įdomu, varškė su grikiais. Dar tokio derinio neteko ragauti. Gal pavyktų mažajai tokiu būdu varškės įsiūlyti… 🙂
Aš irgi pirmą kartą paragavau, nors kiti ir taip į grikių košę varškės deda. O dėl mažosios negarantuoju, vaikams dažnai nepatinka tokie „marmalai“, nors jau maniškei išvaizda netiko ir net neragavo, nors tiek grikius, tiek varškę labai mėgsta
Derinys pasirode keistokas, bet tuo ir idomus. Isbandziau, patiko ir man, ir seimos nariams. Netgi labai :)))
Smagu tokią neišrankią šeimyną turėt, o pas mane kai kada net paragaut bijo 🙂
Gal galite parašyti kokios talpos puodelį naudojate? Iš anksto ačiū! 🙂
Visur naudoju 237 ml puodelį, bet tokiuose receptuose tinka ir 250 ml, keli mililitrai nieko nepakeičia
Ateinu pagirti šio nepakartojamo patiekalo! 🙂 dariau 1,5 normos, su namine (iš šaldyto kefyro) varške, jogurtine grietine, šiek tiek mažiau cukraus, ir gavosi toooooobulas! Tokius patiekalus galėčiau valgyt kasdien! Labai ačiū, kad pasidalinot šiuo nuostabiu receptu! 😉