Jeigu vis dar
nežinot ką rytoj pasigaminti pusryčiams, siūlau šiuos minkštučius, labai skanius sklindžius.
1 ½ puodelio miltų (1 puodelis – 237 ml);
3 š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
½ puodelio grietinės;
3/4 puodelio pieno;
2 dideli kiaušiniai;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. cinamono;
1-2 š. aliejaus ar
tirpinto sviesto;
2 bananai, supjaustyti griežinėliais.
Viename dubenyje sumaišyti sausus produktus, kitame gerai išplakti likusius
(išskyrus bananus) ir supilti ant sausų, išmaišyti. Į gerai įkaitusią keptuvę dėti
2 šaukštus tešlos, sudėti griežinėliais pjaustytus bananus, uždengti puse
šaukšto tešlos. Kai viena pusė iškeps – apversti. Skanu su klevų sirupu, medumi
Šaltinis: www.ezrapoundcake.com
šiandien kepėme :} gardūs tikrai, o ir puikus būdas ne patiems gardžiausiems bananams sunaudoti.
o jeigu vietoj grietines panaudotume naturalu jogurta?
JR, manau jogurtas irgi tiks ir blynai bus mažiau kaloringi.
Rusvaplauke, kokie jūs greiti ir ankstyvi, o aš vis dar be pusryčių
Mmmm… kaip gražuuuu :))
Jau vien vaizdelis ko vertas, tai įsivaizduoju, koks skonis…
dar klausimeli tureciau – o kepate ant aliejaus ar be nieko? nes is nuotraukos labai sausas blyno virsus atrodo. as kaip kepu blynus keptuvej su aliejum, tai tie blynai tokie persigere riebalu buna..
Kepu be aliejaus. Tereikia geros keptuvės ir į tešlą įpilti truputį aliejaus arba tirpinto sviesto, tada jie nelimpa ir riebalų nebūna prisigėrę
ooo… mmm… Forelle, tu ziauri ((: baigiu apseilint klaviatura
mes panasiai atrodancius blynus kepam su melynem (pili teshla i keptuve o po to pribarstai uogu ant virshaus, jos susmenga), bet berods dar ir kepimo milteliu idedam.. gal ju visai ir nereik
Kepimų miltelius ar dedu ar ne, skirtumo nepajaučiu, nes dažniuasiai pamirštu jų įbert. O tešla universali, galima ir su mėlynėm kepti, tik niekad nebuvau tokios bandžius kur tiek daug grietinės dedama, bet labai patiko, nors turbūt ir kaloringa
MMm, atrodo gerai:) Rytoj, pusryčiams, manau bus pats tas:)
Isbandyta! Nors maniskiai ne tokie grazus buvo, bet tikrai skanus 🙂 Tik dejau daugiau cinamono, net tesla ruda buvo :))
Aciu uz recepta ir patarimus. Vakar vakariene buvo labai skani :))) sakyciau puikus budas pakeisti atsibodusius paprastus blynus… o vietoj grietines panaudojau naturalu jogurta, viskas puikiai isejo, manau, skonis irgi nenukentejo.. 🙂
Malonu girdėti, o grietinė visada galima pakeisti natūraliu jogurtu, bus tik liesiau
Tu rimtai nereali.Aš apsiseilėjau net ;DDDD ryt išbandysiu,vietoj grietinės dėsiu jogurto,o ką dar galiu pakeist kuom nors mažiau kaloringu? ;D
Pienas – liesas, vietoj grietinės – jogurtas, daugiau jau nieko neglaima pakeisti
o kepti ant sauso?
Ant sauso, nes į tešlą pilama pora šaukštų aliejaus, tai prie keptuvės nelips
Mmm…nu gerai,o kai įpili 2 šaukštus tešlos į keptuvę,tai palaukti kol normaliai pakeps,kad dėti bananus,ar iš karto?
Aš dėjau iš karto, tada dar tešlos, o paskui po minutės kitos – apverti
Nu gerai pabandysim ryt ryte ;D šeštadienio rpoga ;D dievinu blynus,o kai radau šitą blogą kur yra blynų atskira skiltis tai galvojau esu laimingiausia ;D
Skanių Jums pusryčių 😉 Aš irgi dievinu blynus, dažnai juos kepu, o dar nebandytų receptų kelios dešimtys laukia
Nu man ne tokie gražūs gavosi,bet labai skanūs,ŽIAUUURIAI skanūs.O kur to klevų sirupo gauti?
Džiaugiuosi, kad patiko. O klebų sirupo būna IKI pirkti.
Jau ne karta i sita bloga uzklystu. Autorei reiktu patiekalu knyga isleist.
šitą blogą reikėtų uždrausti (gerąja prasme) nes aš laikausi dietos ir mane labai erzina čia viskas,o neiti negaliu,nes kai noriu ėst vis pasižiūriu ir biški mintyse pasisotinu ;D
blynai
Laaaaaaaaabai skanus blinai seimynai labai patiko nors isvaiszda nesigavo kaip nuotraukoje bet skonis pasakiskas 🙂 ryt dukrai dar i mokykla prikepiau uzgaveniu proga turetu vaikams patikti, tai dar parasysiu daugiau atsiliepimu 😀
labai skanu
o vietoj bananu obuoliai tikriausiai irgi tinka… Atrodai tai fantastiskai 🙂 Siandien butinai isbandysiu 🙂
Galima ir su obuolaiis pabandyti, bet šiaip bananai kepdami suminkštėja ir duoda labai malonų skonį, saldumą. Bet nemažiau bus skanu ir su saldžiais obuoliais
Redagavo Forelle 2009-02-26 19:02
Aciu uz recepta,puikus blynai (; Isties labai skanu.
Sian pusryciams seimynai prikepiau situ blynu, abejojau, ar bus skanu, bet l. skanus ir sotus (tiesa sakant, galima ir cukraus nedet, nes visai uztenka bananu saldumo) 🙂 nu mazajam nelabai patiko, nes nemegsta idaru.. bet mano diedas nelietuvis nostalagiskai pareiske, kad pas juos cia tokius blynus l. kepa ir net gatvese pardavineja ir valgo su datuliu ar gervuogiu sirupu.
sveikos.nu taip skaniai atrodo.bet nesuprantu ar nepaprasciau rasiti mililitrais ir gramais vietoi 1/2 ir3/4 ? jei galit paaiskinkit man ml. ir gr.
Daug paprasčiau matuoti puodeliais 😉 pasiimi kokį arbatos puodelį ir atmatuoji kiek reikia. Gramais seikėjant reikalingos svarstyklės, kurių tikslių neturiu, tai tiksliai ir nepasakysiu kiek ko reikės, o mililitrais surašiau:
355 ml miltų;
3 š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
120 ml grietinės;
180 ml pieno;
2 dideli kiaušiniai;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. cinamono;
1-2 š. aliejaus ar
tirpinto sviesto;
liudna man neturiu tos keptuves bet reikes pirkti manau nes man tikrai patinka blynai mieliniai miltiniai cirviniai karta kepiau amerikietiskus blynus bet nepavyke buvo riebalu daug prisigere.
is nuotraukos atrodo labai nuostabei bet gal kas gali imesti video kaip juos kepti nes man kai kepu jie tokie grazus neiseina
Video nežinau, bet čia įgudimo reikia. Svarbiausia blynus apversti tada, kai jų viršus dar skystas, o ne pradėjęs tirštėti, tada iš abiejų pusių blyneliai gražiai atrodo
Nerealus blynai! mano vaikams neypatingiems blynu megejams labai patiko.siaip maziau dejau grietines ir pieno,nes neturejau,tai biskuti vandenuko ipyliau. Gavosi neriebus,kaip biskvitiniai beveik.
Forelle,tavo blogas nuostabus,cia tiek visokio gerio! sekmes tau 🙂
aciu labai uz recepta ))) pati paragavau tik maza kasneli, uztat draugai viska isvalge momentaliai
Vadinasi, dar kartą teks kepti tik sau 🙂