Nors ši savaitė turėjo būti be saldžių kepinių, bet vėl neatsilaikiau. Tik atsisėdi vakare prie kompiuterio su puodeliu arbatos, taip ir užsimanai kažko skanaus. Šįkart pasirinkau paprastą pyragą beveik be riebalų, su nedideliu kiekiu cukraus. Jis gana sausas, bet prie arbatos puikiai tinka. Galima supjaustyti plonomis riekėlėmis, padžiovinti orkaitėje ir turėsime biscotti.
2 puodeliai 405 D tipo miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
½ puodelio rudojo cukraus;
½ puodelio manų (manų kruopos su selėnėlėmis yra smulkesnės, greičiau sudrėgsta ir mažiau jaučiasi)
1 puodelis (apie 170 g) džiovintų abrikosų;
2 v.š. medaus;
3 kiaušiniai;
4 v.š. pieno;
4 v.š. aliejaus;
keli lašai migdolų esencijos;
saujelė migdolų drožlių.
Džiovintus abrikosus smulkiai supjaustyti. Miltus sumaišyti su manais, kepimo milteliais ir cukrumi. Kiaušinius išplakti su medumi, migdolų esencija, pienu ir aliejumi. Į kiaušinių plakinį supilti sausus produktus, įmaišyti abrikosus. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą kepimo indą ir kepti įkaitintoje iki 160 0C temperatūroje¬† 30-35 minutes.
Šaltinis: „The ultimate fat-free cookbook“, 2002
na labai jau ‘sunki’ tešla… Kaži kas gausis kai iškeps 🙂 paveiksliukas tai skanus!
Kai be riebalų, tai toks ir gaunasi sunkus. Jeigu nepatiks, tai plonai supjaustykit ir padžiovinkit okaitėje, bus biskočiai 🙂
Visai valgomas, netgi gavosi skanesnis negu tikėjausi 🙂 O visai valgomas dėl to kad mažas pusiau valgo pusiau ne, abrikosai jam trukdo 🙂 tai išsirankioja…
tik vyras sako, kad jau tokį kepiau. Ir iš tiesų kažko bendro turi jis su rūpių miltų keksiukais su mėlynėmis
Su vaikais visada taip, jiems jokių priedų nereikia, o juk jie pagrindinį skonį ir suteikia.
Gal ir kepėt, juk daug receptų panašių, tik skiriasi koks piedas ir/ar forma.