Graikiško jogurto blynai su keptomis braškėmis

Minkštučiai graikiško jogurto blynai aplieti braškių sirupu, susidariusiu joms kepant.

IMG_0185

Nedidelių braškių,

Cukraus.

Braškes nuplaukite, nusausinkite, suberkite į ugniai atsparų indą (geriausia, kad būtų nemetalinis), apibarstykite cukrumi ir dėkite į įkaitintą iki 220 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 15-20 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo braškių dydžio ir tai kiek jų yra inde. Jeigu subertos vienu sluoksniu, tuomet užtenka 12-15 minučių, bet reikia kepimo metu kelis kartus pamaišyti.

IMG_0200

¾ puodelio graikiško jogurto,

¾ puodelio pieno,

2 kiaušiniai,

2 v.š. cukraus,

1 ½ puodelio miltų,

¾ a.š. sodos,

¼ a.š. kepimo miltelių,

4 v.š. tirpinto sviesto arba aliejaus.

Miltus sumaišykite su soda ir kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi, jogurtu ir pienu. Suberkite miltų mišinį ir išmaišykite. Supilkite tirpintą sviestą arba aliejų, išmaišykite. Kepkite vos vos riebalais pateptoje keptuvėje.

IMG_0226

2 comments on “Graikiško jogurto blynai su keptomis braškėmisAdd yours →

    1. Ne, kefyras yra kefyras, o čia graikiškas jogurtas – tirštas jogurtas, riebesnis už yprastą. Galite tikrai rasti Rimi prekybos centruose (yra jų ženklo) arba lenkiško pieno skyriuose turguose

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*