gamintas pyragas garuose. Pirmąjį šokoladinį galite rasti čia, o šitas iš
maskarponės sūrio ne tik skanus, bet ir labai gražiai atrodo, aišku darbo irgi
daugiau. Ir ačiū Indrei, kad vėl paskolino puodą 😉
4 kiaušiniai;
120 g cukraus;
¾ a.š. druskos;
250 g maskarponės
sūrio;
150 g 35% riebumo grietinėlės;
100 g „Karališkų“
miltų;
30 g kukurūzų
krakmolo;
keli lašai
vanilės esencijos;
3 š. kakavos
miltelių;
2 š. vandens.
Maskarponės sūrį išplakti su druska ir puse cukraus kiekio. Plakant po
vieną sudėti trynius, įpilti grietinėlę, įlašinti vanilės esenciją. Kukurūzų
krakmolą ir miltus sumaišyti, įsijoti į sūrio masę ir gerai išmaišyti. Su
likusiu cukrumi iki putų išplakti baltymus ir įmaišyti į tešlą. Ketvirtadalį tešlos perdėti į kitą dubenį ir
įmaišyti vandenyje ištirpintus kakavos miltelius.
Indelį, kuriame garinsite, patepti sviestu, sudėti trečdalį baltos tešlos,
ant viršaus šaukšteliu išdėlioti šokoladinės tešlos, uždengti folija ir virti
garuose 10 min. Tuomet vėl baltos tešlos, šokoladinės ir garinimas 10 min.
Paskutinį sluoksnį uždėjus, garuose verdama 15 min. Atšaldyti.
Šaltinis:adaptuota
pagal Yochana’s Cake Delight bloge rastą receptą
įspūdingai atrodo. manau, kad ir skanu turėtų būti be galo… 10 balų 🙂
taip taip 🙂 labai skanu 🙂 išragautas jau 🙂
Jai rauvusieji teigė, kad skanu, vadinasi tikrai skanu buvo 🙂
Ar jis toks drėgnas kaip atrodo ar tiesiog mažai porėtas? 🙂
koks tai turi būti puodas? nelabai suprantu. gal gali paaiškinti?
Šis pyragas drėgnas, porėtumas irgi mažas ir dar nuo sūrio toks liūliuojantis 🙂
Naudoju tokį garų puodą:
http://i249.photobucket.com/albums/gg214/receptai/puodas.jpg
Ar garpuodyje įmanoma tai pasidaryt? Nes pas mane garpuodžio indai tai su skylutėm…tai gal jei folgos įdėt ir ant jos pilt tešlą, gal gautųsi, kaip mano gaminusioji?…
Čia turi puodą, kuris ant viryklės statosi? Aš irgi tokį turiu, bet niekad nebandžiau kepti. Folija iškloti tikrai prastas sumanymas, nes garai turi per visą praeiti, reikia kokio indelio. Man atrodo tiktų ir skirti mikrobangų krosnelėms. Gal greitu laiku prisiruošiu išbandyti garuose ruošdama keksiukus naudodama savąjį puodą ant viryklės
Forelle, have you seen this? http://www.15min.lt/naujiena/laisvalaikis/receptai/54/11248/?fid=2
Pardavei autorines teises? ;D
Panašų komentarą palikau ir 15min.lt, bet po 15 minučių jis buvo dingęs! Vardą pateisino minėtas portalas, bet garbės… tikrai ne.
Viskas gerai 😉 Jie manęs paprašė ir aš daviau keletą receptukų, tarp jų ir šį. Kai kurie buvo išspausdinti ir pačiame laikraštyje, su nuoroda į blog'ą, mano vardu
Ačiū, kad rūpinies
Redagavo Forelle 2008-10-22 10:11
O, tai super tada! Kažkaip pastaruoju metu nemažai girdėjau tarp blogelių foto ir turinio vagysčių. Tai labai džiaugiuosi, kad viskas daroma kultūringai. Ir labai džiaugiuosi, kad tave spausdina! Šaunuolė!
Super pyragas, neeilinis skonis. Bandziau daryti, gavosi kazkas panasaus, bet turbut per mazai garuose laikiau – neuzteko nurodytu 35min , nes tik formos sonuose pyragas buvo iskepes, o vidurys isliko skystas. Bet vyras pagalvojo, kad cia specialus padazas:)
O kokiam puode virėte? Gal indas aukštesniais kraštais buvo? Nesm an jau pirmą sluoksnį verdant, po 10 min jis jau pilnai buvo paruoštas, tik paskutiniam kad tikrai būtų gerai, dėjau 15 min, nors šaltinyje buvo nurodyta 10 min
Man tik neaisku del tu paciu garu puode esanciu skyluciu, kaip ten tesla supilti?o gal ryziu inde reikia gaminti???
Ryžių inde arba silikoninėje formoje. Kitaip tešla pabėgs 🙂
Dekui, jau dedu tesla i ryziu inda 🙂
Na kvailas klausimas, bet foliją reikia nuimti dedant kitą sluoksnį? :))
Taip, žinoma, reikia nuimti, nebent patinka foliją valgyti 🙂
Ar kepant pagal šituos kiekius pyragas telpa į ryžių indą?
Taip, ruošiu šiuos pyragus ryžų inde
Sveiki :). Gal galetumet parodyt kaip atrodo tas ryziu indas 🙂
Pries skirtingų garų podų jis būna skirtingas, pas mane buvo ovalus plastmasinis indelis. Tinkami indeliai ir skirti mikrobangų krosnelėms (nors jau taip sakė, kas gamino) arba silikoninės formelės