Fritata su dilgėlėmis ir rikota

Pirmaisiais vitaminais praturtinta fritata su nuostabiai švelnaus skonio rikotos sūrio intarpais puikiai tiks pavasariškiems pusryčiams. Kepant iš kelių kiaušinių, ji bus daug storesnė ir puresnė, nei kad manoji tik iš poros.

3 puodeliai nuplautų dilgėlių lapelių;

6 kiaušiniai;

4 v.š. smulkiai tarkuoto pecorino sūrio;

6 v. š. rikotos sūrio;

1 nedidelis svogūnas, susmulkintas;

2 skiltelės česnako, susmulkintos;

1 v.š. aliejaus;

1 v.š.  sviesto;

Druskos,

Pipirų.

Įkaitintame aliejuje apkepti susmulkintus česnakus ir svogūnus, kol pradės minkštėti, sudėti dilgėlių lapelius ir pora minučių pakepti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Atvėsinti.

Kiaušinius išplakti, įmaišyti tarkuotą pecorino sūrį, dilgėlių masę. Viską supilti į keptuvę, kuriame ištirpintas sviestas. Gabaliukais išdėlioti rikotos sūrį. Kepti, kol apačia pradės ruduoti, tada minutei ar porai pakišti po įkaitintu griliui.

Šaltinis: adaptuota pagal Los Angeles Times

3 comments on “Fritata su dilgėlėmis ir rikotaAdd yours →

    1. Dilgėlės – pripratimo reikalas, kai nuo vaikystės jas valgau, tai pavasario neįsivaizduoju be patiekalų su jomis. Man jos skanesnės ir už špinatus, kuriuos daugelis mėgsta (beje, sėkmingai dilgėlės receptuose keičiamos špinatais ir atvirkščiai). Fritatą kepiau jau du kartus, man patinka. Taip pat skanu ir paprastesnis variantas, dilgėles apkepi, užpili kiaušinių plakiniu ir pamaišai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*