Šie sausainiai tikra palaima šokolado mėgėjui. Tikrai sunku atsispirti minkštam sausainiui su šokolado įdaru, kuris taip maloniai ištirpsta burnoje. Sausainiai nėra labai saldūs, šiek tiek pasijaučia ir kakavai būdingo karstelėjimo, todėl gali nepatikti nemėgstantiems juodojo šokolado.
18 sausainių (skaičius priklauso nuo to kokio dydžio šaukštu dėsite)
1 1/3 puodelio miltų (naudojau 237 ml,nes kiaušiniai buvo vidutinio didumo);
½ a.š. druskos;
½ a.š. kepimo miltelių;
¼ a.š. kepimo sodos;
110 g minkšto sviesto;
1 1/3 puodelio cukraus;
½ puodelis kakavos miltelių (dėjau tik 1/3);
3 dideli kiaušiniai;
2 a.š. vanilinio cukraus;
90 g 52% šokolado;
Įdarui:
90 g 52% šokolado;
4 v.š. sviesto.
Viename inde išmaišyti miltus, druską, kepimo miltelius bei sodą. Kitame inde minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų bei kakavos miltelius plakti iki vientisos masės apie 2 minutes. Vieną po kito įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Supilti ištirpintą ir pravėsusį šokoladą ir pusę minutės paplakti, kad tolygiai pasiskirstytų. Sudėti miltų mišinį ir mažiausiu mikseriu greičiu apie minutę pamaišyti.
Su aliejumi pateptu mini ledų šaukštu (nežinau koks tas mini, dėjau su savo gan mažu) dėti tešlos ant kepimo popieriumi išklotos skardos paliekant didelius tarpus, nes kepant sausainiai plečiasi.
Kepti 1800 C įkaitintoje orkaitėje 11-15 minučių. Tik ištraukus iš orkaitės per vidurį įspausti ritinio formos daiktu, kad susidarytų duobės įdarui (tokiam darbui puikiai tiks ir koks kamštelis). Tada leisti sausainiams dar penkias minutes pabūti skardoje ir perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Įdarui ištirpinti šokoladą su sviestu. Kai atvės, užpildyti sausainių duobeles ir leisti sustingti. Užpildyti geriausia valanda ar pora prieš patiekimą, nes po paros įdaras pabąla ir negražiai atrodo.
Šaltinis: „Fine cooking“ Nr. 108
O gaila, kad idaras pabala 🙁 Norejau dovanu nest sausainukus
Man po paros pabalo, nežinau ar kad laikiau atvirai, ar perkaitintas šokoladas buvo. Jeigu tą pačią dieą valgys, tai drąsiai galima nešti
tikri gražuoliai. Įsivaizduoju, kaip puikiai dera su ekpreso kava…
Tikrai keista, kad pabala. Tai gal nuo sviesto cia taip, tiesiog sustinge riebalai ant virsaus? Paprasciausiai tada nutela isgelbeti gali!!! 🙂 Ji tikrai nepabals arba gryna sokolada istirpinta deti.
norėjau pasitikslinti ar 11/3 = 237 ml ?
Kotryna, tikrai su kava jie tinka 😉
Jolita, aš įtariu, kad sviestas kaltas ir gal iš dalies drėgmė, nes rekomenduoja laikyti uždarame inde. Gal su konditeriniu šokoladu būtų visai kitaip arba sviesto dėti mažiau, bet čia buvo specialiai toks įdaras, kuris išliktų minkštas ir tirpstantis burnoje, nors kartu ir gana tvirtas. Nutella tiktų šaltesniam variantui, nes taip, tai ji gan tepli būna.
Viktorija, mano puodelis yra 237 ml talpos, vadinasi 1 ir 1/3 puodelio bus 237+237/3=316 ml, aiškuaš apvalinu 🙂
oj kokia tu saunuole kiek cia visokiu skanumynu pridarei, per mano darbine savaitele 😉 reiks butinai koki skanesta ismegint ir nugvelbt ta tavo zurnala pavartyt ;P
Neapsigauk mano produktyvumu, kai kurie receptai iš seniau 😉 O žurnalą gausi, tik turėk kada skaityk. Aš ten vien saldumynus matau 😀 Mažoji irgi, čia jos išsirinkti sausainiai
Puikuoliai kokie!
Skiriu šiam tinklaraščiui “Stilish blogger award”.
Ačiū 🙂
Dar vienas tobulas receptas 🙂 apsisaldinau sekmadieni iki ausu 🙂
Smagu girdėt 🙂
šokolado ruošimas yra labai subtilus dalykas, todėl reikia labai atsargiai kaitinti. šiuo atveju galėjo pabalti, nes galbūt perkaitintas.
Ne, šiuo atveju rebalinis pabalimas buvo dėl per didelio temperatūrų skirtumo 😉 kitą kartą pabalimo jau nebuvo
Bandėme kepti šiuos sausainius. Gavosi labai neskanūs. Tešla , kaip guminė. Jūsų komentarai neteisingi. Nežinau, ko pridėjote kad jum skanu. Tešla labai juoda, kodėl? Tešla smirda, nesinori net valgyt. Ačiū už šūdiniausią receptą ir suknistą dieną.
Nežinau, ką jūs pridėjote, jog tešla net smirdi? Ar tikrai kakavą naudojote?