Pavasariu
kvepianti sriuba. Tinka tik jaunos, kelis lapelius išleidusios dilgėles. Vietoj
dilgėlių galima naudoti ir špinatus.
Jaunų dilgėlių;
bulvių;
svogūno;
sviesto;
druskos, pipirų;
sultinio (ar
vandens).
Svogūną smulkiai
supjaustyti ir pakepinti svieste. Sudėti smulkiai pjaustytas bulves, užpilti
sultiniu ir virti kol bulvės suminkštės. Dilgelės nuplauti, perlieti verdančiu
vandeniu ir dėti į sriubą. Pavirti 5 minutes, įberti druskos, pipirų. Sutrinti
ir patiekti su grietine.
pavaiksciojau po Tavo bloga… ojj nerealus 🙂 labai mielas ir jaukus, ir laaabai geru dalyku ten sudejai, aciu, kad daliniesi 🙂
Labai malonu girdėti 😉 Sėkmės gaminant
ar kas jau matė nors vieną dilgėlę su trim lapeliais. Gal tai teorinė sriuba?
Kodėl su trim? 😀 Maistingiausios dilgėlės tik vos išdygę, su keliais lapeliais, paskui jau jos bevertės būna.
Gal šiek tiek per drąsiai su tuo "bevertės" ? 🙂
Pagaliau pavasaris, manau rasčiau tokių dilgėlių, nes vasrą toje vietoje tikras dilgėlynas b9na 🙂
dilgeliu sriuba tikrai man apetito nekelia, bet uz originalia [kiek galima] ideja pliusas;]
to Gabriele: jaunos dilgėlės turi daugiausia vitaminų, tik pavasarį iš jų spaudžiamos sultys gydomiesiems tikslams, vėliau vertingų medžiagų sumažėja.
to broskea: gal ir neviliojamai atrodo, bet sriuba tikrai labai skani. nors jau man, nuo vaikystės valgančiai dilgėlių sriubą:) kiekvieną pavasarį ją verdu
O koks skonis tos dilgėlių sriubos? Kaip špinatų?
Dilgėlių sriuba man daug skanesnė už špinatų, ji turi tokį specifinį skonį ir kuo jaunesnės dilgelės – tuo sriuba švelnesnė, aromatingesnė (aš net prieskonių nenaudoju, kad neužgoštų), jeigu naudojamos didesnės – jaučiamas kartumas užtat jas verda su rūgštynėm.
O, kaip puikiai atrodo fotografija! Panašu į trintų bazilikų sriubą, arba trintą kivių padažą, anie gal būtų skanu, bet bijau, kad dilgelių sriuba man nepatiktų, nors neperšokęs duobės nesakyk "op"… 🙂
Dažnai sakom, kad nepatiktų vienas ar kitas patiekalas kol neparagaunam. Va man atrodo bazilikų sriuba nepatiktų, nors niekad neragavau, gal reiktų kada išbandyt
O kokios gydomos savybes jaunu dilgeliu?
Jos turi labai daug vitaminų, kurių pavasarį mums taip reikia, be to skatina hemaglobino ir eritrocitų didėjimą kraujyje, todėl labai rekomenduojama sergant mažakraujyste. Manau daugiau informacijos galėtum rasti internete
O kaip jūs tas dilgėles sutrinat? Ar prieš dedant susmulkinat? Mums tokie kotai cieli sriuboj ir liko, bet vis tiek skanu 🙂
Išvirusią sriubą sutrinu blenderiu ar kombainu, jeigu netrinu, tada smulkiau įpjaustau dilgėles į sriubą
Na štai, prisirinkau vakar dilgėlių ir šiandien ėmiau ieškoti receptų, o šis pasirodė labai paprastas, tad gaminsiu ir vaišinsiu šeimą pietums. Ačiū!
Pranešk ar patiko. Dar viena paprasta ir labai mėgiama sriuba: morkos, bulvės, dilgėlės ir jautienos kukuliai; užbalinama grietine
tinka dilgeles iki 15cm..po to jos kietokos,nors gelezies turi pakankamai..ta sriba vire mano tevai.dabar as verdu savo vaikam..labai vertingas vitaminu saltinis ir ziauriai skanu.
dilgeles,mesyte,bulves.o i isvirta sriuba dedam kapota kiausini ir grietine
Dilgėlių sriubą valgau irgi nuo mažens, valgo ir mano dukrytė, bet man vistiek skaniausios labai mažos dilgėlės.
O sriubos su kiaušiniu labai nemėgstu 🙂 kiekvienas turi savo mėgstamą receptą ir pagal jį verda
ačiū už receptą butinai pabandysiu! (niekad negalgiau)
pats tai gaminu dilgėlių kotletus. jeigu kad idomu galiu pasidalint receptu:
400g su lupenom virtu bulvių
400g nuplikytų dilgėlių
keletas šaukštų miltų
vidutinis svogūnas
kiaušinys
druska, pipirai
dilgėlės, bulvės ir svogūną sumalti mesmalėje. sudėti likusius ingridientus ir gerai išmaišyti. suformuoti kotletus, pavolioti džiuvėsėliose ir kepti keptuvėje.
skanu. bet yra nedidelis minusas – kotletai gaunasi minkšti, trapus. tai gartyt keptuvėje reikia atsargiai
Receptas labai panašus į bulvių ir dilgėlių virtinukų receptą, tik kad ten virti reikia, o čia kepti. Reikės prie progos išmėginti, vis įvairiau. Ačiū, kad pasidalinai savuoju receptu
į sweikatą