Dar vienas nuostabus receptas su dilgėlėmis iš jau mano favorite tapusios italų virtuvės knygos „The silver spoon“. Sotus, nepakartojamo skonio daugiaryžis, labai tinka sočiai vakarienei.
apie 1,5 l daržovių sultinio;
25 g sviesto;
3 š. alyvuogių aliejaus;
300 g jaunų dilgėlių;
350 risotto ryžių;
5 š. sauso balto vyno;
200 ml grietinėlės;
40 g tarkuoto Parmezano sūrio.
Dilgėles smulkiai supjaustyti. Sultinį užvirti. Kitame inde ištirpinti sviestą su aliejumi, sudėti dilgėles ir ant mažos kelias minutes maišant pakepti. Suberti ryžius, maišant pakepti, kol pasidengs riebalais. Supilti vyną ir pakepti kol išgarus. Tada po truputį įpilti sultinio ir kepti maišant, kol ryžiai jį absorbuos, tada vėl truputį sultinio ir vėl maišyti, taip kartoti, kol ryžiai bus beveik minkšti. Supilti grietinėlę, pakaitinti kol ryžiai suminkštės, nukelti nuo ugnies, įmaišyti sūrį ir palikti dvi minutes pastovėti prieš tiekiant.
Šaltinis: „The silver spoon“
Seniai čia besilankiau, ir žiūriu kiek naujų skanumynų atsiradę. Vieną kitą nusižiūrėjau išbandyt. Paprastesnių, žinoma. Ne man sudėtingi skanumynai:) Čia taip viskas skanu ir gražu, tiesiog pavydžiu tavo šeimynai ir draugams, ant rankų tik nešiot ir nešiot reikia tokią šaunią mamą 🙂 Laukiu toliau naujų receptų 🙂
O, aš kaip tik Silver spoon’o laukiu parkeliaujant 🙂
Tikiu, kad ir aš nenusivilsiu.
Nezinau ar rysciausi dilgeles valgyt – visu pirma, kur ju gaut be svino pedsaku? O ir siaip prisiminus, kaip jos vasara smagiai „kand“ praeina noras i burna deti 🙂
Atrodo labai skaniai tik ar nebuvo truputį per tirštas kaip rizotui? Gal tik nuotraukoje taip atrodo, kad jis laiko formą?
Aš šia knygute jau realiai džiaugiuosi. Tas talmudas ne toks jau ir menkas – viena ranka nepanešu. 🙂 Vienintelis knygos trūkumas – nuotraukų stoka… Bet suprantama, kai tiek receptų, knygą į tris tomus reikėtų padalinti jei ir nuotraukas sudėti. 🙂
Jurgyte, malonu, kad užsuki, tikiuosi išsirinkti skanumynai patiks, o gal vėliau ką nos ir sudėtingesnio išbandysi, nors čia visi receptukai yra labai paprasti.
allegra, manau „the silver spoon“ tikrai nenusivilsi, gal, kaip Vilma mini ir mažoka nuotraukų, bet tikrai receptų daug ir įvairių. O man dar labiausia patinka rodyklė, kur pagal turimą produktą gali susirasti receptų.
Indre, renku aš dilgėles ten kur sunku jau ir įžengt, o mašinos tikrai ten nevažinėja, kelių nėra. Man pirktinės daržovės su chemija baisesenės
Vilma, rizotas gavosi netirštas (nors tiksliai produktų nematavau), bet fotografavau jau truputį pravėsusį, nes kai garuoja niekaip nepavyksta sufokusuot. Dar sūrio nepagailėjau, tai jis labai sulipino masę.
Forelle, o gal galėtum kokį įrašą sukurpt naujokams dilgėlių rinkime? Nes aš su mielu noru gal ir prisirinkčiau, bet neįsivaizduoju, pvz, ar rinkt mažiukes, ar dydis nesvarbus, kokie kiti kriterijai, kaip jas laikyt surinktas, ir tt.
Supratau. 🙂 Beje, tirštas man net labiau patinka, nors ir ne pagal rizoto „taisykles“. Aš dilgėles turbūt keisiu špinatais. 🙂
Ir dar pritariu shiny pasiūlymui dėl pradžiamokslio dilgėlių rinkimui. Mes savaitgalį buvom Verkių parke, apžiūrėjau dilgėles, bet neturėjau žalio supratimo kaip, kokias ir kada, tai liko jos augti… 🙂
Rekomenduojama dilgėles (čia tos dilgiosios, kur būna labai aukštos, auga patvoriuose, pamiškėse, nesumaišyti su notrelėmis, baltai žydinčiomis) rinkti kol jos būna ne didesnės kaip 10-15 cm, bet iš savo patirties sakau, kad pačios skaniausios, kvapniausios, sultingiausios yra jaunutės, tik prasikalę su keliais lapeliais. Tada jos ir švelnesnės, nereikia sriuboje virti kol pakankamai suminkštės, užtenka poros minučių. Savaitgalį dilgėles jau buvo nemažos, skyniau tik viršūnėles. Rizotui tiko, bet va sriuba jau tokia skani nebuvo (reikalavo prieskonių). Galima laikyti šaldytuve kelias dienas, aš dar šiemet mažų prisirinkus užsišaldžiau, bus nors sriubai pagardinti.
Džiovinimui tinka ir didesnės.
labai skaniai atrodo 🙂 aš taip ir neišmokau padoriai risotto gamint..na, dar yra laiko.
Ačiū, skanu ir buvo. O tu pabandyk patį paprasčiausią variantą, kai mokėsi, galėsi jau bet kokius gaminti, labai paprasta, aš jau išbandžius ir su obuoliais, morkomis, dažnai gaminam su vištiena, tik va burokėlių dar neprisiruošiu 🙂 nors labai mėgstu ir turėtų būt skanu. Tik jau daryčiau pagal save
gal but galima dilgeles pakeisti, tarkim spinatais 🙂 Kogero butu taip pat skanu 🙂
Tikrai tiks ir špinatai.