Cukinijų kepinėliai

Dar vienas receptukas su cukinija, kuris labiausiai patiko ir jau kelis
kartus kepiau. Įdėjus daugiau cukinijos, kepsneliai būna minkšti, labiau
blynelius primena.



1 vidutinio dydžio cukinija;
1 kiaušinis;
1 ½ puodelio miltų;
1 didelis svogūnas ( arba 2 vidutinio dydžio);
1 raudonoji paprika;
1/3 puodelio smulkia burokine tarka tarkuoto parmezano sūrio;
2 š. smulkiai pjaustytų šviežių petražolių;
2 š. alyvuogių aliejaus;
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
džiūvėsėlių.

Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, pabarstyti druska, pipirais. Svogūną ir
papriką smulkiai supjaustyti ir pakepti įkaitintame aliejuje kelias minutes,
kol suminkštės. Sudėti į indą su cukinija. Ten pat suberti petražolės lapelius,
sūrį, miltus, išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišyti. Šlapiomis rankomis formuoti
kepsnelius, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos
skardos. Kepti 15-20 min vidutinio karštumo orkaitėje.

Šaltinis: adaptuota pagal culinarty.sapiensworks.com rastą receptą


36 comments on “Cukinijų kepinėliaiAdd yours →

  1. Jau įsivaizduoju kaip Brangusis į mane žiūri "Ką, ir vėl naują receptą bandysim?" ((: labai sunku atsispirt kai taip gražiai nupaveiksluoji.

    o ką prie jų valgyt? ar taip vienus ir graužt?

  2. Aš su natūraliu jogurtu juos graužiu, man labai tiko. Ypač jeigu cukinijos daugiau įdėdavau, tai jiem inkštesni būdavo. Šiaip visada vakarais kepdavau, tai kaip vakarienė man būdavo, nieko daugiau ir nesinorėdavo

  3. Man irgi skaniau nei blynai. Bet kol kas jau darau pertrauką, į cukinijas jau negaliu žiūrėt, kai beveik savaitę kas vakarą tas pats kepinys 😀

  4. Jau kelias dienas sutarkuota burokine tarka aldytuve mėtosi cukinija 😀 Žadėjau kepti iš cukinijos blynus, bet dabar be abejo vakarienei bus cukinijų kotletukai 🙂
    Ačiūūūūū ;*

  5. šiandieną kepiau, tik man visai kitokie nei nuotraukoje išėjo. dar gaminant pasirodė visos didelės paprikos per daug, bet, galvoju, darysiu pagal receptą.. tad išėjo daržovės, apsivėlusios tešla 🙂 bet labai gardu, o ir galima pasiutusias cukinijas suvartot.

  6. Paprika paprikai nelygu, pas mane buvo didelė cukinija, ir maža paprika, tai visai normaliai išėjo. O šiaip kitą kartą kepant, galima daržovių kiekius pasireguliuot pagal save

  7. žinoma, žinoma, taip ir padarysiu, juoba kad sodas lūžta nuo cukinijų. spėju, kad ir su kitokiomis daržovėmis gardu būtų.
    mat, recepte perskaičiau – didelė paprika, vidutinė cukinija. tai taip nepagalvojusi ir sudėjau :}

  8. Receptą pateikiau tokį kokį radau, nors dabar tą didelę papriką pataisysiu. Sunkiau kai nėra apibrėžta svoris, nes ir ta vidutinio dydžio cukinija neaišku kokia turi būti.

  9. O as kiek macius ivairius receptus su cukinijom, tai dar kazkaip nei vieno neprisiverciau isbandyti ;D visgi kada nors teks ;D

  10. Kai vis įdeda cukinijų, tai ieškai receptų ir gamini. Dar daug turiu užsisaugojus receptų su jomis – nuo pyragų iki troškinių

  11. O gal galima butu pasitikslint kas yra ta vidutinio karstumo orkaite, nes man kaip pradedanciajai kulinarei sunku nuspresti. Tai 150 ar 100 laipsniu mazdaug turetu buti? Tikslaus skaiciaus nereikia, o irgi mazdaug apie kiek, nes daug kur receptuose randu taip parasyta.

  12. pirmiausia, tai kilo klausimas – kas yra vidutinio dydzio cukinija?… tai teko det is akies, kas ir matyt buvo klaida:), nes paskui miltu tai teko gerokai virsyti nurodyta kieki.. be to, dejau ne parmezano suri.. o kitos rusies kieta suri.. ir plius dar matyt mazokai pridejau prieskoniu, nes galu gale skonis gavosi toks sakyciau "be skonio", o pats kepinelis toks 'patizes" viduj, nors kepiau ilgeliau nei buvo nurodyta. Atsales kepinelis savo konsistencija jau atrode kur kas geriau, taciau isivaizduotas skonis taip ir neatsirado.. :))

  13. Jeigu be skonio, tai tikrai per mažai prieskonių, nes cukinija pati yra beskonė ir šiuose kepinėliuose visą skonį suteikia paprika, petražolės.
    Rytoj gausiu cukiniją, tai kai kepsiu pasversiu kiek tos cukinijos naudoju.

  14. Išsikepiau vėl, cukiniją naudojau apie 400 g. Jeigu ji sultinga, tai pirmiausia ją sutarkuoti ir pabarstyti prieskoniais, vėliau skystį nupilti, tada nebus tokie minkšti kepinėliai.

  15. Ka tik issikepiau siuos kepinelius. Nuostabus 🙂 As naudojau „Dziugo“ suri, gavosi labai skanus ir minksti. Valgem su naturaliu jogurtu. Aciu, Forelle, uz puiku recepta. Tikrai dar ne karta gaminsiu si patiekaliuka 🙂

  16. Prašom 🙂 čia turbūt vienintelis cukinijų receptas, kuris patiko net jų nemėgstantiems. Aš irgi dažnai vietoj tikrojo parmezano naudoju „Džiugo“ sūrį, tą tikrąjį naudoju tik ant makaronų ar gnocchi pabarstymui

  17. man kazkaip neypatingai skanus, nors valgem visi 🙂 tik as kaip tikra lietuve dar buvliu pasikepinau prie ju, kad per daug sveikuoliska nebutu 🙂 beje apvoliojimas laaaabai sunkus buvo 🙁 gal per daug cukinijos idejau… dejau zaliaja cukinija….

  18. Ar žalia cukinija, ar geltona, man vienodai gerai gaunasi. Čia gal labiau nuo sultingumo priklauso, galima tada arba mažiau dėti arba sutarkavus, pabarstyti druska, o vėliau susidariusį skystį nupilti

  19. Labai labai labai 🙂 Siandien iskepiau ir pati viena per diena suvalgiau…. Man labai patiko skonis. Skaniausi tik iskepti: traskus pavirrsius su minkstu vidumi. Niam. As i naturalu jogurta imaisiau ekologisko sultinio milteliu, labai tiko. Skanu ir salti 🙂 Butinai dar nekarta kepsiu

  20. na va as irgi sedziu ir ieskau receptuku su cukinija, reik atsikratyt jos kkol dar nesugedo:) taip visi isgyre sita receptuka kad ir as mielai ismeginciau, tik beda kad mano brangiausiasis lb jau mesedis, uzvalges vien miltu su darzovem ilgai sotus nebutu:D matyt reikes surast aukso viduriuka eksperimentuojant ir maisyt darzoves su farsu:)

  21. Ir as isbandziau si recepteli tik papriku nemegstu tai pakeiciau morkomis ir kepindama su svogunais dar cesnakiuko idejau, o valgiau su padaziuku, kurio liko gaminant salotas t.y. alyvu aliejus, cesnakas, garstycios ir tarkuotas dziugas, nu labai skanu buvo!!

  22. Gaila, kad neperskaičiau komentarų prieš gamindama, nes vid.dydžio cukinija yra apie 1 kg, o ne 400 g. (kaip pomidoras ), todėl miltų tikrai buvo per mažai ir teko kepti keptuvėje, kaip blynus 🙁

  23. Man tai nesigavo kepinukas. Aisku dejau suri ne Dziuga, o kazkoki kietaji, kuris ir pats pasirode beskonis. Paprika taipogi zalia, kazkaip skonio daug nepridave. Pati cukinija labai daug vandens isskyre, todel keliskart nupylinejau, nors cia to neraso. Bet idejus miltu ir viska sumaisus mase gavos vis vien labai skysta, neisejo formuoti kepsneliu rankomis. Idejau dar miltu ir dejau su saukstu ant miltais pabarstytos skardos. Labai ilgai kepe, virsus sukietejo, o vidus toks skystas, kaip neiskepes. Ir pats skonis nesuzavejo, labai miltinga, vidus skystas, kaip nedakepes. O atsale kieti ir labai sausi pasidare. Nezinau, ka padariau ne taip, esu tik pradedanti kepeja.

    1. Gaila, kad taip nepavyko, bet pasitaiko visko. Sūrio skonis labai svarbu, kad kietas puiku, bet jeigu be skonio, tai jau nieko gero. Žalios paprikos nemėgstu, dėl jos skonio, tai nežinau ar ji čia pagadino reikalą ar ne.
      Bet kaip supratau didžiausia problema buvo per didelis kiekis miltų. Kad skystį nupilynėjote – puiku, nes jeigu sultinga cukinija, užbėrus druskos, ji vis išskirs sultis, kurios daugelyje receptų nėra reikalingos. Masė, tokiems ir panašiems kepsneliais, kepamiems tiek orkaitėje, tiek keptuvėje, gaunasi poskystė, bet šlapiomis rankomis galima suformuoti minkštą kukuliuką, kurį dedi ant džiūvesėlių, suploji, taip aplimpa viena pusė, apverti ant kitos ir atsargiai perkeli į skardą ar keptuvę. Jau esu išbandžius ne kartą, kad jeigu nori tvirtos masės, pridedi daugiau miltų ir gauni kietą blyną.
      Dar iškilo klausimas: kokia tarka tarkuota? Ar burokine ar smulkia burokine? Tas irgi turi įtakos.

  24. Dažniausiai išsirenku receptus pagal nuotraukas, ir labai graži foto daug žadėjo. Tačiau kepinėliai gavosi neskanūs..Tiesiog visai neskanūs.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*