Drėgni, minkštučiai, kvapnūs, puikiai suderintais skoniais keksiukai sužavėjo nuo pirmo kąsnio. Tikrai nesitikėjau tokio puikaus rezultato, matydama tokį didelį kiekį cukinijų. Aišku, atlikau šiokį tokį pakeitimą – bijodama per didelės drėgmės, cukinijas pabarsčiau druska ir po keliolikos minučių nusunkiau susidariusias sultis. Gerą skonį suteikia rudas muskovado cukrus, jeigu jo neturite, galite pakeisti ir Demerara cukrumi, bet prieš tai geriau jį pasmulkinti ir vietoj sodos naudoti kepimo miltelius.
P.S. skaniausi nors keletą valandų pastovėję, kai susimaišo skoniai.
1 ½ puodelio 405D tipo miltų (pvz. “Karališkų“);
1 a.š. kepimo sodos;
1 a.š. cinamono;
½ a.š. malto imbiero;
¾ a.š. maltų gvazdikėlių;
¾ a.š. druskos;
2/3 puodelio smulkiai supjaustytų pakeptų graikiškų riešutų;
2 dideli kiaušiniai;
¾ puodelio šviesaus rudojo cukraus;
½ puodelio aliejaus (pyliau truputį mažiau);
2 puodeliai gerai suspaustų tarkuotų cukinijų;
½ puodelio razinų (nebūtina);
Nedideliame dubenyje sumaišyti miltus, sodą, prieskonius. Dideliame inde 2-3 minutes plakti kiaušinius su cukrumi ir aliejumi. Sudėti tarkuotas cukinijas ir dar minutę plakti. Suberti sausus ingredientus, išmaišyti, kol neliks sausų miltų, suberti riešutus ir razinas, atsargiai išmaišyti. Tešlą išskirstyti į keksiukų kepimo formeles ir kepti 1800 C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Leisti 5 minutes vėsti skardoje, vėliau ištraukus leisti visiškai atvėsti ant grotelių.
Šaltinis: R.L.Beranbaum „The cake bible“, 1988
Paskutinėje nuotraukoje matau, kad jei fotografė būtų užsisvajojusi, keksiukų galėjo ir nelikti… 😀
Dažnai taip ir nutinka 😀 Juk skaniausia ne tai kas padėta po nosim, o tą, ką mama fotografuoja
O kaip kitaip – juk fotosesijai atrinkti gražiausi! O kas norės blogiausių… 😀
nuostabus keksiukai! mano mazylis sunus juos kirto viena po kito.
Kaip ir manoji dukrelė 🙂 Jai irgi jie labai patiko, tai jau kepėm ne kartą
„¾ šviesaus rudojo cukraus“ puodelio? 🙂
Taip, puodelio. Pataisiau