Cukinijų ir ryžių apkepas

“52 skanioms savaitėms‚ paskelbus “Iškrovos savaitę‚ ištempiau į dienos šviesą ir šį skanų apkepėlį. Tai tik pradinis, pats paprasčiausias variantas, o improvizacijų yra begalės. Galima papilomai įmaišyti kitų daržovių (man patinka morkos ar/ir virti žirneliai), sotesniam variantui, galima įpjaustyti kumpio. Skanu ir kitą dieną pasikepti ant sviesto (tada gal jau ir nelabai priskirtum prie sveikų patiekalų).

cukiniju ir ryziu akepas

1/3 puodelis baltų ilgagrūdžių ryžių;

2 a.š. aliejaus;

1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;

1 vidutinio dydžio cukinija;

3 kiaušiniai;

3/4 puodelio tarkuoto sūrio;

2 v.š. smulkiai tarkuoto kieto sūrio (Džiugo);

Druskos, juodųjų pipirų, petražolių, krapų ar pan.

Perplautus ryžius užpilti 2/3 puodelio vandens, užvirti. Sumažinti ugnį, puodą uždengti ir virti apie 10-12 minučių. Nukaisti ir palikti uždengtą dar 5 minutes.

Cukiniją sutarkuoti, pabarstyti druska ir palikti kelioms minutėms. Vėliau nuspausti išsiskyrusias sultis. Svogūnus apkepti įkaitintame aliejuje apie 3-5 minutes, kol suminkštės. Kiaušinius išplakti su prieskoniais.

Į indą suberti ryžius, cukinijas, pakeptus svogūnus, įmaišyti, ½ puodelio tarkuoto sūrio, supilti kiaušinių plakinį. Viską gerai išmaišyti, sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti 180¬∞C įkaitintoje orkaitėje 30- 35 minutes. Iškepusį, prieš pjaustant truputį atvėsinti.

Šaltinis: www.taste.com.au

cukiniju ir ryziu apkepas2

15 comments on “Cukinijų ir ryžių apkepasAdd yours →

  1. Atrodo puikiai 🙂
    Rytojaus pietūs aiškūs, ačiū! Ir dar tą vargšelę paskutines dienas skaičiuojančią cukiniją išgelbėsiu, puiku 🙂

  2. Prašom, tikiuosi patiks kaip ir mums. Tik va padažo reikia, pamiršau paminėti. Aš jį irgi padarau iš cukinijos, morkų, paprikų ir konservuotų pomidorų.

  3. Užmaišiau, kepa. 🙂 Nuo savęs pridėjau keptos maltos kalakutienos. Nesupratau ką daryti su likusiu 1/4 puod. sūrio, tai viską sudėjau į apkepą. 😉

  4. Ir sudėjus į vidų visą sūrį labai skanu. Toks sultingas apkepas gavosi, net padažo nereikėjo. Dar būtinai kartosiu kai virtų ryžių bus likę. Ačiū už receptą!

  5. kiiek kartu kepiau apkepa su cukinija, vis lieku nepatenkinta rezultatu, apkepas gaunasi toks istizes, gal but su ryziais jis tvirtas?

    1. Cukinija turi savyje daug vandens, todėl ką bekeptumėt, pirmiausia sutarkavus cukiniją pabarstykite trupučiu druskos, kuri ištrauks vandenį, nuspauskite rankomis sultis ir tik tada naudokite ją apkepams, blynams ar pyragams

  6. Aciu uz recepta! Darzoviu apkepus labai megstam, o is tavo puslapio jau du itraukti i sarasa kaip labai skanus! Sekmes darbuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*