Aštri ir deginanti sriuba, labiau tinkanti šaltuoju laiku, nes puikiai sušildo iš vidaus.
100 g chorizo dešros, supjaustytos plonais griežinėliais;
1 didelis svogūnas, susmulkintas;
2 morkos, supjaustytos nedideliais griežinėliais;
1 a.š. rūkytos paprikos;
Žiupsnis čili pipirų dribsnių;
6 v.š. lęšių (naudojau prancūziškus žalius);
400 g skardinė konservuotų avinžirnių;
800 ml sultinio (vištienos arba daržovių);
Petražolių lapelių;
1 v.š. alyvuogių aliejaus.
Įkaitinti aliejų ir jame apkepti svogūnus, kol pradės minkštėti, sudėti morkas ir dar kelias minutes pakepti, suberti paprikos miltelius, čili dribsnius, chorizo ir dar minutę maišant pakepti. Sudėti lęšius, avinžirnius, sultinį ir užvirti. Virti apie 20-25 minutes, kol lęšiai ir daržovės bus minkšti. Prieš tiekiant, pabarstyti petražolių lapeliais.
Šaltinis: pagal BBC Good Food
Niam, kai biure taip šalta tikrai praverstų ši sriubytė.
Šiandien ir man ji būtų pravertus. Apsirengiau plonai, skėčio nepasiėmiau, o visą dieną laksčiau pėstute iš vienos šaltos įstaigos į kitą, dar šaltesnę
o kur chorizo perkate?
Dabar jau niekur 🙁 buvau radus vieno lietuviško gamintojo atikmenį, netgi pavadinta taip būdavo, bet paskui ji virto eiline dešra, nes lietuviams nepatiko aštri, raudona nuo paprikos dešra. Didžiuosiuose prekybos centruose mačiau, bet supjaustytą plonomis riekelėmis ir jau ten ne plona dešrelė, kaip kad naudojau, bet stora, kaip koks saliamis. Aišku, galima supjausčius ir tokią dėti.