Pyragėlis
penktadienio vakarui. Šokoladinis
pagrindas padengtas švelnaus vanilinio skonio sūrio sluoksneliu.
85 g sviesto;
115 g bittersweet
šokolado (ne pieniškas, bet ir ne kartusis, tarpinis variantas; naudojau 56%);
130 g cukraus;
2 dideli
kiaušiniai;
70 g miltų;
1 š. kakavos;
žiupsnelis
druskos;
Sūrio sluoksniui:
200 g mascarponės
sūrio;
1 didelio kiaušinio trynys;
75 g cukraus;
keli lašai
vanilės ekstrakto;
Šokoladą
ištirpinti su sviestu ant nedidelės ugnies (neužvirinti). Įmaišyti cukrų, vieną
po kito įmušti kiaušinius ir išplakti. Miltus sumaišyti su kakavos milteliais;
druska. Įmaišyti į šokolado masę ir supilti į sviestu išteptą arba folija
išlotą kepimo formą (23 cmx23 cm).
Maskarponės sūrį
išplakti su tryniu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.Masę paskleisti ant
šokoladinio pagrindo, truputį vietomis pamaišyti, kad šokoladinės masės iškiltų
ir virš sūrio sluoksnio.
Kepti iki 180
laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Atšaldyti.
Šaltinis:
pagal davidlebovitz.com
Ou mai, kaip skaniai atrodo.
Nu vaizdelis tai … Trūksta žodžių. Labai jau toks "apetitnas". Nešdinuosi iš čia, kad neapsiseilėčiau :)))
hmm.. mano akys šiandien netinkamai rodo.. turbūt.. kiti pyragėliai skania atrodydavo 😛 😀 atsiprašau.
Atrodo labai skaniai ir kaloringai 🙂 Nelaukiant sveciu kepti nepatartina.. :))
Taip, kas dėl kalorijų, tai čia jų nemažai. Atrodo tiek nedaug to pyragėlio, bet užtenka nedidelio gabalėlio ir jau saldu ir sotu
kos tavo šablonas gražu 😀
kaip čia man tos pabaigos šiandien.. skaniau ir gražus 😀 o redaguoti neleidžia 😀 ir trinti neleidžia 😀 ech.
Atėjau čia pasirankioti receptų vaiko gimtadieniui. Šitas pyragas atrodo tiesiog nereaaaaaaaaaaaaliai… Gal bandyti ir jį??? 😉 Beje, mačiau 15min priede interviu apie šį blogą, nuoširdžiai sveikinu!!!
Ačiū, už sveikinimus.
Jeigu nebus gimtadienyje alergiškų šokoladui, gali pabandyti. Bet gal vaikams labiau kitoks pyragas patiktų? Nes čia kai šokoladas ne pieniškas, tai pyragas nėra toks super saldus, šiek tiek jaučiasi kartumo, bet jis labai dera su mascarpone.
o, dizainas dabar visai malonus akiai.
kadangi tu dažnai renkiesi receptus iš užsienietiškų puslapių, galvojau gal žinosi tokį dalyką. amerikiečiai (dažniausiai) labai plačiai naudoja "cream cheese", visokiuose desertuose, kepiniuose, na, žodžiu, daug kur. žodynas tai verčia kaip "baltasis sūris", bet aš nesuprantu kas tai yra. kaip lietuviškai tas produktas vadinasi ir ar iš vis jis Lietuvos maximų lentynose egzistuoja?
Ačiū, pagaliau pavyko su spalvom susitart 🙂
"Creame cheese" yra kreminis sūris, jo galima rasti maximose; ieškok Philadelphia cheese (netoli 30% riebumo), mėlynose keturkampėse pakuotėse; esu bandžius naudoti ir lietuvišką "Mūsų" kreminę varškę (9%), ji liesesnė negu Philadelphia, bet gavosi irgi visai neblogai. Arba galima keisti mascarpone, kaip ir šio recepto atveju, tik mascarponė jau laaaabai riebi
Vis dėlto nusprendžiau bandyt marshmellows 🙂 Man irgi labai patinka naujasis dizainas 😉
Kepiau siandien 🙂 Cream cheese – Philadelphia Light, dar idejau sokolado gabaliuku vietoj originaliame recepte prasomu sokoladiniu sagu 🙂
Labai skanu, labai saldu. Bandysiu dali uzsaldyti
Aš jau šokolado gabaliukų nedėjau, ir neturėjau, ir man jau taip buvo labai šokoladiška, o kadangi dar naudojau maskarponę (reikėjo sunaudot, nes indelis mėtėsi šaldytuve), kuri yra labai riebi, tai tų kalorijų ir taip per akis. Nors su baltojo šokolado gabaliukais gal ir gražiai atrodytų
Dėjau truputį juodo ir didžiąją dalį balto – neatrodė gražiai, nes jie kažkur ištirpo, taip tikriausiai dar pridėdami saldumo. Bėda ta, kad tas per didelis saldumas vis tiek manęs nesustabdo nuo valgymo. Reikia greičiau į kamerą kišti, o tuoj viso neliks
Kada nors pabandysiu baltojo šokolado įdėti, tik didesniais gabaliukais. Pažiūrėsim kaip pavyks
Aš tai niekaip neatsispiriu gaminiams su šokoladu ir mascarpone, nors ji ir riebi, bet man taip skanu, kad negaliu sustot valgyti.
As kazkaip i kepinius nededu balto sokolado, nes realiai tai jis joks ne sokoladas, o pieno milteliu saldumynas..
Ar nereikia į tešlą įmaišyti jokio kėliklio (kepimo miltelių, ar sodos), ar iškelia išplakti kiaušiniai?
Šis pyragas neiškyla, jo pagrindą juk sudaro šokoladas, miltų labai mažai. Gunasi toks sunkus, drėgnas
OMG!!!! vos pirstu nesuvalgiau (:
Sveikuciai,si recepta buvau radusi supermamu klube.Kepiau pagal recepta,gavosi SUPER,be galo skanus.Tikrai kepsiu kaledom,tikdesiu maskarpones dvigubai,nes ji iskepus buvo ziauriai skani.Kepkit-nepasigailesit!
Klausimėlis – ar gerai išsilydo cukrus šokolade ir svieste? Nes esu turėjus nesklandumų kažkada su tokiu būdu ir saugiau jaučiuos dėdama cukraus pudrą.
O Philadelphia gan retai matomas dalykas nusipirkimui, tad kur reikia kreminio sūrio, naudoju Rama Creme Bonjour ir puikiai sueina. Tik jau ir šis bando nykti iš prekybos.
Kadangi dar šokolado ir sviesto masė būna šilta, tai sviestas gerai išsimaišo, tiksliau ištirpsta ilgiau pamaišius.
O šiandien nei Philadephios nei Rama Creme Bonjour neradau, teks vieną idėją įgyvendinti kitą kartą. Tikrai juos retai sutiksi, todėl dažnai keičiu mascarpone, nors ir riebesnė, bet man labai patinka
Nuostabūs pyragėliai – jau užsitarnavo gerą vardą mano šeimos ir draugų tarpe! 🙂 Ačiū už puikų receptą.
Prašom 😉
Forelle, o vietoj indo ištepimo riebalais ar folijos, galima naudotis kepimo popierių?
Galima, tada irgi lengvai, gražiai išsiima
bandziau sy piraga ir ne karta.seima likdavo patenkinta.net ir anytai speceliai gaminau.
as emiau siek tiek didesni inda, taigi priezastis nustatyta 🙂 kita karta kepsiu dviguba kieki ir nesumaisysiu taip 🙂
Na gavosi labai skanus, bet isvaizda toli grazu ne tokia kaip cia. Man jis gavosi per puse plonesnis ir mascarpones nebuvo ant virsaus 🙁 vietomis pamaisiau ir tikejausi kad gausis taip kaip pas tave. sakiau kita karta gal dviguba sluoksni deti ?> arba is vis gal nemaisyti. net nezinau kame cia priezastis. bet kadangi skonis pasakiskas ir lengvai pasidaro tai tikrai dar darysiu 🙂
Mano kepimo forma buvo mažesnė, negu rekoenduojama recepto šaltinyje. O mascarponės sluoksnį galima dėti su vienu šaukštu pakeliant šokoladinę tešla, su kita įdedant.
bandziau,labai patiko.vyras sake,kad tokio skanaus pyrago dar nevalges.:)
Forelle jau ne pirma karta darau si pyraga, nes paprastas ir labai skanus, bet man mascarpones ant virsaus beveik nelieka iskepus 🙁 si karta dejau net 250 gr, bet vistiek jos lieka keli milimetrai, gal patartum kame priezastis ? gal perkepu ar kaip ? nepaisant to – ZIAURIAI SKANU !!! 🙂
P.s. forma imu nedidele ir pats storumas jo haunasi panasus kaip ir siuose paveiksleliuose, bet mascarpone tarsi istirpsta..
O sukrėtus šaukštu, ir beveik nemaišant, taip pat ji ištirpsta? Gal, sakau, per daug persimaišo ir dėl to susilieja su šokolado sluoksniu?
beveik ir nemaisau, gal tik poroj vietu imaisiau, na reiks bandyt kazka kitaip dayt kita karta, gal gausis 🙂
Įdaro nepermaišykit, kuo ilgiau maišai, tai įdaras skystėja, gal dėl to jis ir susigeria. Daugiau jau nesugalvoju, kad dar galėtų būti
O į šį pyragą nereikia dėti kepimo miltelių?
Labai gražiai atrodo. 🙂
Tikrai ne, į brownie tipo kepinius jie nededami. Tai tikrai labai skanus pyragas, tik jeigu norit, kad būtų toks kaip nuotrauokje, kepkite nedidelėje formoje, nes kitaip bus labai plonas ir sluoksniai gali neišsiskirti
Ačiū! Kepiau, labai skanu.
Fantastiškai skanus 🙂
Šiaip labai dievinu ir cheesecakus, ir brownius, bet šis derinys man atrodo keistokai. Nesiryžtu gaminti…
Bet dieviško skonio, patikėkit ir pasiryžkit gaminti