Labai skanus karštas užkandis iš mažų voveraičių.
2 v.š. sviesto;
3 smulkintos česnako skiltelės;
pusė smulkiai supjaustyto svogūno;
250 g supjaustytų grybų (aš naudojau virtas nedideles voveraites)
4 šakelės šviežio čiobrelio (tik lapeliai);
juodųjų pipirų, druskos, pagal skonį;
1 puodelis sauso balto vyno;
2 v.š. grietinėlės;
1 česnako skiltelė;
1 prancūziškas batonas, supjaustytas įstrižai;
Saujelė smulkiai pjaustytų petražolių.
Sviestą ištirpinti, sudėti svogūnus, česnaką ir kelias minutes pakepti maišant, kol pradės minkštėti. Sudėti grybus, čiobrelio lapelius, išmaišyti ir leisti minutę pakepti. Užpilti vynu ir kaitinti kol nugaruos. Supilti grietinėlę, išmaišyti, uždengti keptuvę ir sumažinus ugnį leisti pora minučių pasitroškinti. Palikti išjungus, kol paruošite duoną.
Duoną ištrinti česnaku ir pakepti sausoje įkaitintoje keptuvėje, kol krašteliai pradės ruduoti. Kai duona bus paruošta, uždėti po šaukštą paruoštų grybų ir apibarstyti petražolėmis.
Šaltinis: Bon Vivant
Voveraaaitės! Labai gardžiai atrodo.
Mažytis p.s.: pavadinime pasimetė raidelė c tarp s ir h ir antra raidelė t šalia pirmosios t 🙂 Skonio tai neįtakoja, žinoma, tik šiaip, tikslumo dėlei 🙂
Oi, ačiū. Pasirodo dar wordas ir ištaiso pagal save, o aš tik copy ir paste.
čia tai kažkas toookio..om nom nom…..:)
Aš šiandien pirkau voveraites pirmas. Mmmm darom tradiciškai – su bulvėm ir grietine, bet ryt manau išbandysim ir šį variantą 😉 ačiū
mmm… kaip cia skanu… megstu voveraites iv. pavidalu… pirmiausia valgom tradiciskai – bulves su voveraiciu padazu, po to jau eina iv. variantai 🙂
Kadangi voveraičių sezonas atidarytas prieš dvi savaites, tradiiniai receptai jau pabodę, užtat ir nauja improvizacija. Net nustebau, kad taip skanu, nors iš pradžių vynas, grybai ir grietinėlė skambėjo ne kaip 🙂 nors ką aš čia šneku, tik šiemet bandau „prisijaukinti“ grybus, neįsivaizduoju kas su jais dera ir ne
Labai skaniai atrodo! Ir tokia tundra eilinį kartą pasijaučiau – net nežinojau, kad jau yra voveraičių…
Nu reiks ir man išbandyt, bo voveraitės tai skaniausias mano grybas, nors vyras ir bando man įrodyti, kad voveraitės iš tiesų turėtų net nepatekti į grybų kategoriją 😉
Nereikia taip ant savęs sakyti, aš irgi nežinočiau, jeigu retkarčiais nenuvažiuočiau į sodą miškuose pagyvent 😉
O kodėl vyras voveraičių nelaiko grybais? Man jos irgi vienos skaniausių.
Forelle, padariau saviskiui i darba si geri, valge salta, bet sake ziauriai skanu buvo 😉 o del voverusku girdejau, kad nekurie grybais ju nelaiko vien del to, kad jos nekirmyja 🙂
Kaip greit išbandėt! Džiugu, jog patiko ir šalti, o maniškis šaltų nevalgė, šildėsi, sakė paragavus, ką tik pagamintų, šalti tapo šiaip sau 🙂
Vyras sako, kad voveraitės turėtų priklausyti kelmų kategorijai :).
O aš kitokių grybų nevalgau – tik voveraites :). Kitų grybų tik koteliai man patinka, o slidžios gličios galvutės man lėkštėj atrodo kraupokai 🙂
Aš valgau tik voveraites ir mažus baravykiukus, raudnviršiukus, bet tik jų galvas, kotai man kaip tik šiaip sau 🙂 jeigu grybas didelis ir perjauta galva į kelias dalis – irgi nevalgau