Brigadeiro


Braziliškas
desertas. Lengvai pagaminamas, reikia nedaug produktų ir labai skanus.Galima
daryti su įdaru arba be, t.y., naudoti mėgstamus riešutus, razinas ar džiovintų
vaisių gabaliukus. Išvaizdą galit suteikti irgi vis kitokią, priklausomai nuo
to kur apvoliosit, galima ir kakavos milteliuose, ir cukraus pudroje.

1 indelis saldaus
kondensuoto pieno;
3 š. kakavos
miltelių;
1 š. sviesto
(minkšto);
mėgstamų riešutų
(nebūtinai);
torto papuošimų,
kokoso drožlių, riešutų gabaliukų.

Išmaišyti
kondensuotą pieną, kakavą ir sviestą iki vientisos masės. Uždėti ant silpnos
ugnies ir mediniu šaukštu pastoviai maišant virti kol masė sutirštės ir pradės
burbuliuoti (apie 10 min.). Atšaldyti. Sviestuotomis rankomis formuoti
rutuliukus į vidų įdedant riešutą ir apvolioti kokosų drožlėmis, torto
papuošimais ar riešutų gabaliukais.

18 comments on “BrigadeiroAdd yours →

  1. Gražu pažiūrėti, bet kogero suvalgyčiau max 2 dėl jų beprotiško (taip manau) saldumo…

    Tačiau jau jų egzotiškas pavadinimas koks gražus… vaje 🙂

  2. Parduotuvėj tokių nenusipirksi. O saldumo tikrai yra, bet ne tiek daug kaip ir aš maniau. Man rududu daug saldesnis.

  3. Hmm..dariau as, bet kai meginau daryt rutuliukus, niekas nesigavo..
    Tai graziai idejau ta mase i lekste, papuosiau ir skanaus ;D Skanu buvo ir taip, tik gaila, kad nesigavo..Gal kondensuotas pienas blogas..?

  4. Nemanau, kad kaltas kondensuotas pienas. Sunkiai formuojasi, jeigu verdama per trumpai. Reikėtų virti inde storomis sienelėmis vis maišant, ne taip svyla, o paskui atšaldyti šaldytuve ir formuoti.

  5. Neperseniausiai buvau aptikusi šių braziliškų gardumynų receptus internete ir juos įtraukiau į sąrašiuką gaminimui.O jie, kaip suprantu, tokie pominkščiai gaunasi? ar kieti?

  6. Pominkščiai gaunasi, reikia laikyti šaldytuve, nes kambaryje labai jau minkšti tampa. Bet labai skanūs ir greitai pagaminami

  7. Tikrai, kad nerealūs. Aš kartais kai lieka kondensuto pieno nuo kokio kito gaminio, tai paprastai tos masės pasidarau ir su šaukštu kabinu, negaminu rutuliukų 🙂

  8. Puikus receptas, būtinai išbandysiu šiom dienom. Manau į sokoladini variantą tiktų „įmontuoti“ baltą marcipano masę, o į baltą (be kakavos) variantą galima pabandyti įdėti sūrų žalią pistacijos riesutą. Ačiū už įdėją kūrybai 🙂

  9. Na štai, – išbandyta 🙂 Pirmą kartą masę perkaitinau ir gavosi gana „guminis rezultatas. Antrą kartą kaitinau visai neilgai, kol masė pradejo laikytis ant šaukšto. Dariau 2 rūšių: su kokosu masėje ir migdolu ir šokoladinius su marcipaninio batonėlio gabalėliu viduje. Gavosi tiesiog fantastiški. Visi liko sužavėti puikaus skonio ir elegancijos. Dar kartą ačiū! 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*